FAKTA: Lego er danskernes foretrukne arbejdsgiver

Hvert år opgør analyseinstituttet Universum, hvor danskere uddannet indenfor business, økonomi, naturvidenskab, it og jura helst vil arbejde.

* 8737 har deltaget i undersøgelsen fordelt på de forskellige fagområder. I gennemsnit har deltagerne været tilknyttet arbejdsmarkedet i 6,9 år og tjener i snit godt 38.000 kroner om måneden.

* Lego ligger på første- eller andenpladsen som fortrukne arbejdsplads - uanset hvilken faggruppe man spørger. Særligt blandt personer med business- og økonomibaggrund er Lego populær, hvor knapt 24 angiver, at de gerne vil arbejde for virksomheden. Det betyder, at Lego indtager den samlede førsteplads.

* A.P. Møller-Mærsk er faldet i alle faggrupper bortset fra blandt juristerne, hvor Mærsk bibeholder en andenplads. Særligt i gruppen af ingeniører har Mærsk lidt et nederlag og er faldet syv placeringer til 12.-pladsen.

Universums undersøgelse giver også en fornemmelse af nye tendenser på arbejdsmarkedet:

* 50 procent af de it-studerende ønsker ikke at blive lønmodtagere, men håber derimod at blive selvstændige.

* Folk ønsker i højere grad at skifte arbejde regelmæssigt. 41 procent af de adspurgte regner med at skifte arbejde indenfor et år. Årsagen er for de fleste, at de ønsker nye udfordringer.

Kilder: Universum

/ritzau/

Dagens Gossip