FAKTA: London er Europas finansmekka

En vigtig del af Storbritanniens rolle i EU ligger i et omkring tre kvadratkilometer stort område i midten af den britiske hovedstad, London.

Området hedder City of London og er EU's klart største og vigtigste finanscentrum. Forlader Storbritannien EU, kan det sætte City of London på den anden ende.

* City of London er en selvstyrende by og administrativ enhed - et county - i midten af London på godt tre kvadratkilometer.

* City of London blev et handelscentrum i det 16. århundrede, da den britiske børs åbnede der i 1565. I 1734 flyttede den britiske nationalbank, Bank of England, til City of London.

* Lloyd's Coffee House, der blev et hjemsted for handel og ikke mindst forsikring, åbnede i City of London i 1691.

* City of London blev verdens førende finansielle centrum, da det var hjemstedet for handel og finansielle transaktioner i det britiske imperium, der på sit højeste dækkede op mod en tredjedel af den kendte verden.

* Flere end 500 banker har filialer i City of London, hvor også flere af verdens største selskaber og finansielle institutioner har hovedkvarter.

* City of London står for langt størstedelen af den britiske finanssektor. 400.000 mennesker arbejder i finansdistriktet.

* I 2013 eksporterede Storbritannien finansielle tjenester til EU for 19,4 milliarder pund.

* Det skønnes, at der hver dag bliver handlet alene valuta i City of London for 1850 milliarder pund.

* På Londons aktiemarked blev der i maj gennemsnitligt handlet for 4,9 milliarder pund aktier om dagen og 4,8 milliarder pund derivater.

* På grund af EU's regler for finansiel virksomhed kan banker fra City of London tilgå alle EU-landes markeder.

* Hvis Storbritannien forlader EU, frygtes det, at City of London kan miste den direkte adgang til de øvrige EU-markeder.

* Der er spekuleret i, at et farvel til EU kan koste 100.000 arbejdspladser i City of London, og flere banker har luftet tanker om, at de vil forlade området.

Kilder: The Guardian, Wikipedia, Bloomberg News, BBC, The Telegraph.

/ritzau/

Dagens Gossip