FAKTA: Loyal to Familia fylder landets fængsler

En fængselsbetjent blev tirsdag aften skudt i benet foran Nyborg Fængsel. Ifølge Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye, står banden Loyal to Familia (LTF) efter alt at dømme bag angrebet.

* Loyal to Familia (LTF) er en gadebande, der blev stiftet i det sene efterår 2012 eller i begyndelsen af 2013. Flere medlemmer optræder i karakteristiske sorte klubtrøjer.

* Som udgangspunkt bestod gruppen af unge med indvandrerbaggrund med tilknytning til Blågårds Plads på Nørrebro, men også personer fra Kokkedal, Herlev, Hillerød, Helsingør, Nivå og Tingbjerg.

* LTF har tidligere været i voldelig konflikt med Værebros Hårde Kerne og med grupperingen MOB Lunden i Lundtoftegade.

* For tiden er gruppen tilsyneladende i strid med Black Jackets. Angiveligt er det denne konflikt, der i den seneste tid har dannet grundlag for flere skyderier i hovedstadsområdet.

* Forfatter og bandeekspert Aydin Soei har desuden udtalt til TV2, at man som medlem af LTF ville stige i hierarkiet, hvis man likviderede digteren Yahya Hassan.

* Adskillige LTF-medlemmer afsoner i disse år fængselsstraffe eller sidder varetægtsfængslet for personfarlig kriminalitet.

* Ifølge Fængselsforbundet er LTF klart den af landets bander (ud over Hells Angels og Bandidos), der fylder mest i fængslerne. Det præcise antal kender formand Kim Østerbye ikke.

* Blandt andet blev et 23-årigt LTF-medlem i sidste uge varetægtsfængslet for et drabsforsøg mod en fængselsbetjent. Offeret blev 18. juni sidste år overfaldet med kniv og slagvåben efter en vagt i Vestre Fængsel og var efterfølgende i livsfare.

* For en måned siden blev 11 andre personer med relation til LTF varetægtsfængslet i Nordsjælland for blandt andet vold og trusler.

Kilder: Politiet, Fængselsforbundet, Ritzau.

/ritzau/

Dagens Gossip