FAKTA: Mange lider under dårligt psykisk arbejdsmiljø

Der kan ifølge en undersøgelse fra HK være mange forskellige grunde til, at medarbejdere ikke trives på en arbejdsplads. Læs her om undersøgelsen, som er lavet af Epinion og bygger på knap 2000 webinterview:

* 26 procent svarer ja til, at de har oplevet mobning på en tidligere eller nuværende arbejdsplads.

* Samtidig svarer 11 procent, at de i løbet af det seneste år har været sygemeldt en eller flere dage på grund af dårligt psykisk arbejdsmiljø, som for eksempel dårlig stemning, mobning eller stress.

* Ifølge undersøgelsen svarer 56 procent, at mistrivsel på jobbet kan skyldes en dårlig chef.

* 40 procent svarer, at mistrivsel kan skyldes, at arbejdspresset er for stort, mens 38 procent svarer, at det kan skyldes, at man ikke har det godt med sine kolleger.

* Et generelt dårligt fællesskab på arbejdspladsen eller en følelse af, at ens job ikke er meningsfuldt, kan også gøre, at man ikke trives på jobbet, lyder det fra henholdsvis 34 og 31 procent af deltagerne i undersøgelsen.

* 70 procent svarer ja til, at de kunne finde på at forlade et job, hvis de ikke trivedes med kollegerne.

* Befolkningsundersøgelsen baserer sig på 2819 webinterviews indsamlet via Epinions Danmarkspanel i perioden 17. til 27. juli 2015. Undersøgelsen er baseret på de 1985 respondenter, der er i beskæftigelse.

Kilder: HK, Epinion

/ritzau/

Dagens Gossip