FAKTA: Matas startede med underskud på 24,50 kroner

De fleste danskere kender Matas-butikkerne og det stribede design på kædens egne produkter.

Torsdag har Matas aflagt regnskab for første halvår i det forskudte regnskabsår 2015/16, og her faldt omsætningen en anelse i Matas-butikkerne. Læs om kæden her:

* Matas kæden i Danmark består nu af 292 butikker fordelt på 272 egne fysiske butikker og en webshop og 19 associerede butikker. Matas har samtidig fem StyleBox butikker og en webshop.

* Men historien om Matas starter i 1949, hvor en lille flok materialister går sammen om fællesindkøb for at få mængderabat. Flere kommer med og danner Materialisternes Aktieselskab - deraf navnet Matas.

* Selskabet blev en succes og solgte det første år for 537.000 kroner, men måtte dog notere et underskud på 24,50 - ifølge selskabets hjemmeside det første og eneste underskud i selskabets historie.

* Det ikoniske stribedesign kommer til i 1967.

* 28. februar 2007 overtager kapitalfonden CVC Capital Partners aktiemajoriteten i Matas. Størstedelen af butikkerne indgår i en kapitalkæde, mens andre er privatejede.

* 28. juni 2013 bliver Matas børsnoteret på fondsbørsen i København. Børsnoteringen omfatter et delvist salg af eksisterende aktier fra selskabets to storaktionærer.

Kilde: Matas

/ritzau/

Dagens Gossip