FAKTA: For meget kanel kan skade leveren

Bagere skal være mindre rundhåndede med kanel i snegle, for kanel indeholder et stof, som er sundhedsskadeligt

* Kanel indeholder et skadeligt stof, som hedder Kumarin.

* Kumarin kan give leverskader, og ifølge en EU-forordning skal man ikke indtage mere end 0,1 milligram kumarin per kilo kropsvægt om dagen.

* EU-forordningen siger, at traditionelt og sæsonbetonet bagværk må indeholde mere kumarin end almindeligt bagværk.

* Fødevarestyrelsen har besluttet, at kanelsnegle og kanelstænger ikke hører under den undtagelse. Derfor må de kun indeholde 15 milligram kumarin per kilo.

* Fødevarestyrelsen har kontrolleret bagværk med kanel i danske bagerier, og 50 procent af prøverne indeholdt mere kanel end tilladt.

* Til sammenligning må julekager som brunkager indeholde op til 50 milligram kumarin per kilo, fordi de kun kan købes i juletiden.

* Den slags kanel, som kaldes kassiakanel, indeholder en stor mængde kumarin.

* Kassiakanel er den mest almindelige slags kanel i Danmark og benyttes industrielt til fremstilling af blandt andet bagværk, desserter, morgenmadsprodukter og te.

* Ægte kanel er dyrere og har et langt lavere indhold af det skadelige kumarin.

Kilde: Fødevarestyrelsen.

/ritzau/

Dagens Gossip