FAKTA: Mistænkelige dødsfald i sundhedssektoren

Retten i Aarhus har tirsdag indledt en retssag mod to unge sosu-assistenter, der er tiltalt for uagtsomt manddrab ved fejlmedicinering af en 88-årig mandlig beboer, der døde på plejehjemmet Sifsgård ved Aarhus i juli 2013.

Læs her om andre sager, hvor personer er døde i sundhedsmyndighedernes varetægt.

* Sygeplejerske sigtet for tre drab

En 30-årig kvinde har siden starten af marts siddet varetægtsfængslet i en sag om tre mulige drab og et drabsforsøg på Nykøbing Falster Sygehus.

På Facebook skrev den sigtede selv på dagen for sin anholdelse, at hun havde haft den værste nattevagt nogensinde.

Politiet mener, at kvinden på vagten slog to mænd og en kvinde ihjel, og at hun derudover forsøgte at dræbe en fjerde, en kvinde. Det skal være sket ved, at hun intravenøst gav dem et ukendt præparat.

* Sygeplejerske dømt for uagtsomt manddrab

I oktober 2014 idømte Retten i Nykøbing Falster en sygeplejerske 20 dagbøder a 1000 kroner for et uagtsomt manddrab med medicin.

Sygeplejersken erkendte at have givet en ældre mandlig patient 10 milligram af det bedøvende stof midazolam. Patienten fik kort efter hjertestop, blev genoplivet, men døde få dage senere af de hjerneskader, han fik under hjertestoppet.

Selvom sygeplejersken havde erkendt de faktiske omstændigheder, så nægtede hun sig skyldig i uagtsomt manddrab.

* Gravid døde - overlæge slap med bøde

En 59-årig overlæge på Næstved Sygehus blev i marts 2011 idømt en bøde på 10.000 kroner for at tilsidesætte sit ansvar, da en gravid kvinde og hendes foster døde. De døde, da den vordende mors galdeblære sprængte.

Ifølge Østre Landsret levede lægen ikke op til sit ansvar, da han fravalgte at tilse den højgravide Bettina Nielsen i 2007, da hun blev indbragt med store smerter.

Hun blev i stedet af en jordemor ved en fejl injiceret med en 10-dobbelt dosis morfin. Morfinen slørede symptomerne på, at den 240 kilo tunge kvinde var ved at dø.

Jordemoren, der fejlmedicinerede patienten, blev idømt en bøde på 5000 kroner.

* Plejebo - assistent sigtet for 22 drab

Det blev udråbt til danmarkshistoriens største drabssag, da en 32-årig plejehjemsassistent i oktober 1997 blev anholdt og sigtet for 22 drab på det københavnske plejehjem Plejebo.

Derudover blev plejehjemmets tilsynsførende læge tiltalt for uagtsomt manddrab på tre kvinder og to mænd samt for overtrædelse af lægeloven.

Både plejehjemsassistenten og lægen blev siden frifundet for sigtelserne om drab og uagtsomt manddrab.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip