FAKTA: Model-film er blandt Bertel Haarders favoritter

Bertel Haarders danske yndlingsfilm gennem årene byder både på dogme, slaveopgør og en lavbudgetfilm om en ung model.

1. Festen af Thomas Vinterberg

- Den står lysende klart i erindringen. Man husker så mange scener fra den film så tydeligt. Man følte, at man oplevede noget nyt, noget man ikke havde set før. Samtidig var den også med til at sætte et overset problem, nemlig pædofili, på dagsordenen.

2. Guldkysten af Daniel Dencik

- Jakob Oftebro (skuespiller, red.) bliver virkelig udfordret på alt det han kan. Han tabte 30 kilo til rollen, og det miljø, han kommer ned til og de her grufulde danske koloniherrer, han er oppe imod og hele junglemiljøet, det er bare så godt lavet. Jeg har selv været i Ghana to gange, hvor den foregår, og pludselig bliver det virkeligt. Og så synes jeg, Jakob Oftebro er en fantastisk skuespiller.

3. The Model af Mads Matthiesen- På vej i biografen sagde jeg til min kone, at jeg ikke gad at se den og spurgte, om vi ikke kunne tage hjem. Men faktisk holdt jeg mig vågen, selv om det var sent. Jeg synes, den er virkelig god. Det er jo en pigeskæbne, og tilmed en, der ikke er skuespiller. Det er hendes eget liv, der spiller på skærmen, og det, synes jeg, er imponerende. Og så er den meget ægte. Den er lidt i familie med dogmefilmene. Det er vidunderligt at se danske film bryde nye veje, uden at det koster 50 millioner.

/ritzau/

Dagens Gossip