FAKTA: Ni sekunder afslørede røver

Skrevet af admin

21/01/2015

Dagens topnyheder

Et brutalt røveri mod en guldsmeden "Mads Laier Diamanten" i det indre København og besiddelse af stoffer har onsdag i Københavns Byret kostet den 40-årige Ljubomir Kuc syv års fængsel.

Under røveriet blev ekspedienten bagbundet og udsat for elektrisk stød og dødstrusler, før røverne forsvandt med ure og smykker for 4.573.000 kroner.

Under retssagen mod den 40-årige og hans 39-årige kæreste, der blev idømt fem måneders betinget fængsel for hæleri, kom det frem, at det var en meget kort telefonsamtale, der bragte politiet på sporet af røveren:

* En overvågningsvideo viste en røver, der tog telefonen, mens ekspedienten lå bagbundet, og havde en meget kort samtale.

* Efterforskerne skaffede en lang liste over alle aktive telefoner på nærmeste telemast på tidspunktet for røveriet.

* En samtale klokken 09.49 fangede politiets interesse. Den varede ni sekunder.

* Begge telefoners numre havde flere cifre tilfælles. De var begge aktiveret i maj i Brønshøj. De havde kun ringet til hinanden, og sidste gang var 20 minutter efter røveriet.

* Man giver ikke et navn ved køb af telefoner, men politiet koblede de dømte til telefonerne via overvågningskameraer fra Nationalbanken, Sundhedsministeriet og ved A.P. Møller - Mærsk.

* Videoerne viste en Ford Mondeo og en Golf, som følges ad i nærheden af guldsmeden omkring gerningstidspunktet.

* Forden viste sig at være lejet af den 39-årige kvinde og den 40-årige mand.

/ritzau/