Noma har på få minutter solgt 5600 kuverter til sin kommende pop-up-restaurant i australske Sydney.
Læs mere om den verdenskendte danske restaurant her:
* Restaurant Noma åbnede i 2003 på Christianshavn i København.
* Navnet Noma er en sammentrækning af ordene "nordisk" og "mad".
* I 2005 fik restauranten sin første Michelinstjerne.
* Noma har siden fået tildelt to Michelinstjerner, men har endnu ikke formået at blive den første trestjernede Michelinrestaurant i Danmark.
* I 2010, 2011, 2012 og 2014 blev Noma kåret som verdens bedste restaurant af Restaurant Magazine.
* Prisen for en menu ligger i øjeblikket på 1700 kroner. For 1100 kroner følger en tilhørende vinmenu.
* René Redzepi er køkkenchef på Noma, hvor han også er medejer sammen med blandt andet kokken Claus Meyer.
* Til januar åbner Noma en pop-up-restaurant i den australske storby Sydney. Reservationerne til restauranten, der er åben i ti uger, blev udsolgt på få minutter. Menuen vil bestå af retter baseret på australske råvarer og koster 485 australske dollar eller cirka 2330 kroner.
* I begyndelsen af året gjorde Noma noget lignende i Japans hovedstad, Tokyo.
* René Redzepi har planer om at lukke Noma ved udgangen af 2016 og flytte restauranten til et nyt område ved Christiania i 2017. Foruden de nye lokaler vil Noma drive et urbant landbrug fra det nye sted.
Kilder: World's 50 Best Restaurants, Noma, The New York Times
/ritzau/