FAKTA: Ny overenskomst for 40.000 lager- og kontorfolk

40.000 kontor- og lageransatte har fået ny overenskomst. Her kan du se hovedpunkterne:

* Som noget nyt skal ufaglærte HK’ere have mulighed for at opnå faglært status ved at få fri med løn til at følge kurser og uddannelse. Arbejdsgivere og fagforeningen har givet håndslag på at finde en model for, hvordan det kan finde sted i praksis, i løbet af overenskomstperioden.

* Også elever vil kunne få arbejdsgiveren til at betale for ekstra uddannelse i fritiden.

* Den nye overenskomstaftale følger derudover i store træk industriforliget. Det betyder blandt andet bedre mulighed for efteruddannelse, især i forbindelse med fyringer.

* Alle, der siges op, får ret til en uges ekstra uddannelse oven i de to uger, de har i forvejen. HK’ere med tre års ansættelse får yderligere to ugers uddannelse, så mange vil permanent få adgang til op til fem ugers uddannelse ved fyring.

* Derudover betyder aftalen bedre forældreorlov til begge forældre, ferietillæg af pensionen, bedre pensionsbestemmelser for kvinder på barsel samt en procent ekstra på fritvalgskontoen, der stiger til to procent.

* Elevsatserne vil stige i hvert af overenskomstens tre år.

* Hvor meget ekstra, der kommer i lønningsposen de næste tre år, afhænger af, hvordan forhandlingerne mellem tillidsfolk og ledelse kommer til at gå på de enkelte virksomheder. Lønudviklingen på området aftales lokalt.

Kilde: HK Privat

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip