Fakta og video: Er halal-slagtning dyremishandling?

Mens mange børnehaver og skoler har indført halal-slagtet kød, er debatten om denne slagteform blusset op.

I andre lande bliver dyrene halal-slagtet uden at blive bedøvet først - i Danmark skal de bedøves først.

På blandt andet Facebook er der i disse dage en livlig debat om fordele og ulemper ved halalslagtning, og blandt andet siden "Stop Dyremishandling" har taget sagen op.

- Det afgørende må være at slagtning skal foregå på den hurtigste og mest smertefri måde (dyret SKAL bedøves). Spørgsmålet skal først og fremmest handle om dyrevelfærd og lovgivning. Mon ikke de fleste kan være enige i det, både vegetarer, kødspisere og religiøse?, lyder det fra gruppen, der har 573.000 fans på Facebook.

Andre mener halal-slagtningen bør forbydes.

- Desværre kan man ikke være sikker på, at alle halal slagtere overholder bedøvelsesreglen. Der har været flere eksempler på det modsatte da bedøvelsen jo koster penge Derfor rør jeg ALDRIG halal slagtet kød og hvis jeg fik det uden at blive informeret om det, så ville jeg helt klart gøre hvad jeg kunne indenfor lovgivningen for, at de ansvarlige bliver straffet. Halal slagtning burde og skulle forbydes på verdensplan hvis det stod til mig!!, mener Johnny Torben Bjerring.

Sissel Fjordbak Ribens mener modsat ikke, at halal-slagtningerne er værre end det, der ellers sker på de danske slagterier:

- Hvis i synes dette er dyremishandling burde i gå ind og se hvad der sker på de danske slagterier rundt omkring i DK - og her tænker jeg især på vores fjerkræ slagteri. Her er der tale om dyremishandling. De lørdagskyllinger, som danskerne glædeligt spiser er blevet proppet med væksthormoner der gør, at kyllingen vokser helt abnormt hurtigt. Ofte medfører dette at kyllingerne brækker benene fordi de ikke kan holde til sin egen vægt. Når de så ankommer til slagteriet står der folk og skal hænge kyllingerne op i benene inden de skal i stødbadet. Og disse mennesker, der hænger kyllingerne op, kan nogle gange komme til at tage fat i samme kylling - og derved medfører stor skade på dyret. Og her er dyret heller ikke bedøvet! Så inden folk råber op om dyremishandling af halal slagtede dyr bør man lige tjekke det mad man selv propper i munden.., skriver hun.

Hvordan foregår halal-slagtningen så? Det kan du se i denne video - men vi skal ADVARE MOD MEGET STÆRKE BILLEDER i videoen!

Følg Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

Hvad er din holdning til halal-slagtningerne? Skriv din mening her:

Dagens Gossip