FAKTA: OL-landenes udmeldinger om zikavirus

Skrevet af admin

12/02/2016

Dagens topnyheder

Zikavirusset har fået flere lande til at melde ud om forholdsregler ved de olympiske lege i Rio til sommer. Her er et udvalg af udmeldingerne:

USA: Den Amerikanske Olympiske Komité (Usoc) har meddelt de amerikanske specialforbund, at atleter og andre, der frygter for sikkerhedsrisikoen ved OL grundet zikavirusset, bør overveje, om de ønsker at deltage.

Kenya: Kenya har truet med at trække deres atleter fra OL, medmindre de modtager en garanti for, at de ikke vil kunne udsættes for virusset.

Australien: Den Australske Olympiske Komité (AOC) siger, at ingen atleter har givet udtryk for at droppe OL i Rio, men at komitéen har fuld forståelse for, hvis atleter tager den beslutning.

Storbritannien: Fra Storbritannien er udmeldingen, at ingen af landets atleter har problemer med at tage af sted. Dog har den britiske roer Andrew Triggs Hodge sagt, at hans kone ikke rejser med ham til Rio på grund af frygten for zikavirusset.

Japan: I Japan har landets olympiske komité har ligeledes meldt ud, at ingen atleter forventes at blive væk fra OL.

New Zealand: I New Zealand har man udsendt en advarsel til atleter og personale om virusset. Man har samtidig meldt ud, at enhver, der ønsker at trække sig fra legene, har støtte fra nationens olympiske komité.

Danmark: Danmarks Idrætsforbund (DIF) har meldt ud, at forbundet ikke ser virusset som en trussel mod de danske atleters sundhed. Der sættes dog fokus på, at danske atleter beskytter sig med myggenet og myggespray for at forhindre sygdommen.

Kilder: Reuters, Danmarks Idrætsforbund (DIF)

/ritzau/