Fakta om bombeanslag i Bangkok

Politiet i Thailand efterlyser mandag endnu to mistænkte - en udenlandsk mand og en 26-årig thailandsk kvinde - i forbindelse med bombeangrebet i hovedstaden Bangkok 17. august. Efterlysningerne kommer efter en omfattende menneskejagt.

* 17. august omkring klokken 18.30 lokal tid eksploderer en bombe ved den hinduistisk-buddhistiske helligdom Erawan i centrum af Bangkok.

* Angrebet er ifølge politiet udført med en rørbombe fyldt med tre kilo af sprængstoffet TNT. Bomben placeres angiveligt af en mand, der sætter en rygsæk fra sig.

* Bomben koster 20 mennesker livet, og 123 bliver såret. Blandt de dræbte er tre kinesere, to personer fra Hongkong, to fra Malaysia og en fra Filippinerne. Blandt de kvæstede var mange turister fra Kina og Taiwan.

* Thailandsk politi iværksætter en massiv menneskejagt og arbejder ud fra flere teorier. Islamistisk terror udelukkes på et tidligt tidspunkt.

* Yderligere to sprængladninger er efterfølgende blevet opdaget og uskadeliggjort af politiets bombeeksperter.

* 29. august anholder politiet en mand, der er mistænkt for at stå bag angrebet. I hans lejlighed i den nordlige del af hovedstaden findes masser af materiale, der kan bruges til bombefremstilling.

* Yderligere to personer efterlyses i sagen den 31. august. En 26-årig kvinde, Wanna Suansan, og en mand med ukendt nationalitet.

* Ingen har taget skylden for angrebet.

/ritzau/NTB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip