Fakta om Thomas Banke

Borgmester i Fredericia, Thomas Banke (V), har været i politisk stormvejr, siden byrådet 17.december udtrykte mistillid til ham, fordi han havde brugt kommunens kreditkort til private indkøb.

* Thomas Banke er født den 3. december 1981 i Fredericia.

* Begynder i 2003 at læse statskundskab ved Syddansk Universitet.

* Valgt til byrådet i Fredericia i 2005 med 362 stemmer. Undervejs i perioden bliver han blandt andet viceborgmester.

* Valgt til formand for Venstres Ungdom i 2007 og genvalgt i 2008.

* Thomas Banke havner i en voldsom mediestorm, da han i 2007 erklærer i Ekstra Bladet, at han i sine yngre år har prøvet forskellige euforiserende stoffer.

* I marts 2008 vækker han igen opsigt, da han erklærer sig som fortaler for en legalisering af hash.

* Ved kommunalvalget i 2009 er Thomas Banke Venstres borgmesterkandidat i Fredericia Kommune.

* Efter valgsejren over den siddende socialdemokratiske borgmester Uffe Steiner Jensen bliver han i en alder af 27 år den første Venstre-borgmester i Fredericia i 96 år.

* I efteråret 2012 erkender han at have brugt store mængder smertestillende morfin i forbindelse med en langvarig tandbehandling.

* 14. december sygemelder Thomas Banke sig i en periode efter et ekstraordinært møde i kommunens økonomiudvalg.

* 15. december kommer det frem, at borgmesteren i flere tilfælde har brugt kommunens kort til private indkøb og betalinger, hvilket har stået på i to år.

* 16. december erklærer Thomas Banke, at han i sin sygeperiode vil tænke grundigt over sin fremtid. Samtidig beklager han sine fejldispositioner.

* 17. december opfordrer et enigt byråd - herunder Venstre - Banke til at gå af som borgmester.

* 7. januar 2013 meddeler bestyrelsen i Venstre i Fredericia, at de alligevel støtter Thomas Banke og ønsker ham velkommen tilbage på borgmesterposten. De er dermed uenige med partiets egen byrådsgruppe.

* 7. januar 2013 afslører TV 2 nye belastende detaljer om Bankes borgmestertid. Ifølge eget kørselsregnskab har Thomas Banke holdt møder med borgmesteren i Herning, partifællen Lars Krarup, både den 24. april 2010 og 25. maj samme år, men Lars Krarup har ikke registreret møder med Thomas Banke de to pågældende datoer.

* 8. januar 2013 meddeler Thomas Banke i et interview i TV Syd, at han vender tilbage til jobbet som borgmester.

* 8. januar 2013: Alle de Venstre-folk i Fredericia Byråd, som ikke bakker op om Thomas Banke som borgmester, er blevet truet med at blive ekskluderet, oplyser Hanne Lumby, der sidder for Venstre i Fredericia Byråd, til jp.dk.

//Ritzau

Dagens Gossip