FAKTA: Op- og nedture i Brøndby

* 4. februar 2014: Tommy Håkansson stopper med øjeblikkelig virkning som administrerende direktør i superligaklubben Brøndby.

Han afløses af den tidligere økonomichef Jesper Jørgensen. Ved samme lejlighed er superligaklubbens sportschef, Per Rud, udnævnt til sportsdirektør.

* 2. juli 2013: Per Rud ansættes som ny sportschef.

* 11. juni 2013: Claus Nørgaard fra Vejle Boldklub Kolding ansættes som ny assistenttræner.

* 10. juni 2013: På en ekstraordinær generalforsamling vælges der en ny bestyrelse. Samme dag besluttes det, at klubbens konstituerede administrerende direktør, Tommy Sommer Håkansson, også i fremtiden skal bestride posten.

Derudover tages der afsked med cheftræner Auri Skarbalius og sportschef Ole Bjur. U19-landstræneren, Thomas Frank, udpeges som ny cheftræner.

* 20. maj 2013: Brøndby redder en ny sæson i Superligaen i sidste spillerunde med 1-0-sejr ude over AC Horsens.

* 30. april 2013: Brøndby afværger en truende konkurs. Det lykkes klubben at hente 108,4 millioner kroner i forbindelse med en aktieemission.

* 14. april 2013: Brøndby må spille for tomme tribuner i hjemmekampen mod Sønderjyske i Superligaen på grund af tilskueruroligheder i efteråret 2012.

* 12. april 2013: Aktieemissionen, der skal sørge for minimum 60 millioner kroner for at undgå en konkurs, sættes i gang.

* 1. april 2013: Brøndby må spille for tomme tribuner i hjemmekampen mod AGF i Superligaen på grund af tilskueruroligheder i efteråret 2012.

* 4. marts 2013: Brøndby præsenterer et underskud på 266,7 millioner kroner før skat for 2012.

* 4. februar 2013: Brøndby udbetaler januarløn til spillere og ansatte. Klubben betaler også omkring fire millioner kroner til tre spillere i den såkaldte "feriepengesag". De resterende spilleres sager vil Brøndby have afprøvet i retssystemet.

Brøndby meddeler, at aftaler med investorer, kreditorer og långivere har gjort det muligt at sikre drift og likviditet frem til den planlagte aktieemission i april/maj samme år.

* 8. januar 2013: Brøndby meddeler, at klubben er ved at være i mål med en redningsplan. Et punkt i planen er en generel lønnedgang hos medarbejderne, ligesom Spillerforeningen og andre kreditorer skal acceptere henstandsordninger.

* 18. december 2012: Brøndby bliver af DBU's disciplinærudvalg dømt til at spille to - måske tre - kampe uden tilskuere på Brøndby Stadion som konsekvens af tilskuerballade efter pokalkampen mod FCK. Brøndby får desuden en bøde på 150.000 kroner.

* 7. december 2012: Brøndby spiller 2-2 ude mod Sønderjyske. Resultaterne i 2012's sidste spillerunde betyder, at Brøndby overvintrer som nummer 12 og sidst i Superligaen. Høsten i sæsonens 20 første kampe er beskedne 17 point.

* 11. oktober 2012: Brøndby ansætter John "Faxe" Jensen som en del af trænerteamet i en konsulentrolle i et forsøg på at tilføre nye input til den sportslige sektor. Auri Skarbalius fortsætter som cheftræner, Bent Christensen fortsætter som assistenttræner.

* 11. september 2012: Fodboldens Voldgiftsret dømmer til fordel for spillerne i den såkaldte "feriepengesag", hvor Brøndby og andre klubber dømmes til at betale manglende pensionsudbetalinger og feriepenge til en række spillere.

Det samlede beløb, Brøndby skal betale, beløber sig ifølge Spillerforeningen til et godt stykke over 20 millioner kroner.

* 21. juli 2012: Brøndbys bestyrelsesformand, Per Bjerregaard, træder tilbage. Han begrunder sin afsked med den megen negative fokus, der har været på hans person i de senere år.

* 12. juni 2012: Brøndby og administrerende direktør, Jan Lockhart, bliver enige om at stoppe samarbejdet. Tommy Håkansson konstitueres som ny administrerende direktør.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip