FAKTA: Oplysninger om diabetes og cancer blev fejlleveret

PostNord beklager onsdag, at det daværende Post Danmark den 16. februar 2015 leverede et anbefalet brev med to cd'er til den kinesiske virksomhed Chinese Visa Application Centre i stedet for til Danmarks Statistik.

De to har adresse omkring 100 meter fra hinanden på Østerbro i København.

Cd'erne indeholdt ukrypteret data med personfølsomme oplysninger, der var sendt fra Danmarks Serum Institut.

TV2 har fået adgang til dokumenter, der viser, hvilke oplysninger de to cd'er gemte på. Her kan du se, hvad der ifølge TV2 lå på dem:

* Der er tale om cirka 5,3 millioner cpr-numre med tilhørende omfattende sundhedsoplysninger. Cpr-numrene var for alle herboende danskere fra 2010 til 2012.

* Helbredsoplysningerne gik helt tilbage til 2005.

* Helbredsoplysningerne omhandlede primært diabetespatienter, cancerpatienter og personer, der har været indlagt i psykiatrien.

* For diabetespatienter er det oplysninger om, hvornår sygdommen blev registreret, antal blodsukkermålinger og årsagen til sygdommen.

* For cancerpatienter var der koblet en diagnose til det enkelte cpr-nummer. Der var også oplyst dato for diagnosen.

* Ifølge TV2 var de mest vidtrækkende oplysninger knyttet til personer, der har været indlagt i psykiatrien. Her kunne man koble cpr-nummeret til oplysninger om, hvor, hvornår og hvorfor personen var indlagt. Der var også oplysninger om selve behandlingen.

Sagen er kommet frem, efter at Datatilsynet har undersøgt episoden. Tilsynet oplyser, at en medarbejder fra den kinesiske virksomhed åbnede brevet, men at vedkommende ikke synes at have kigget i materialet, før hun afleverede brevet til Danmarks Statistik.

Kilder: TV2, Datatilsynet, Sundhedsdatastyrelsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip