FAKTA: Panels anbefalinger skal styrke produktionen

Beskæftigelsen i produktionen er faldende, og derfor har regeringen nedsat Produktionspanelet, som skal se på, hvordan danske virksomheder kan udnytte nye teknologier i produktionen.

Her kan du læse, hvad Produktionspanelet er:

* Produktionspanelet skal udarbejde idéer og forslag til fjernelse af barrierer for vækst i produktionserhvervene i dag og i fremtiden.

* Det blev nedsat i oktober 2014 og kommer med sine anbefalinger onsdag.

* Panelet er sammensat af 11 topfolk fra erhvervslivet og fagbevægelsen, og målet er, at Danmark skal være et attraktivt produktionsland - også i fremtiden.

* Det skal ske ved at udnytte nye muligheder i avanceret produktion og at flere nye og mindre virksomheder skal vokse sig større.

* Formanden for panelet er koncernchef i Danfoss, Niels B. Christiansen.

* Panelets anbefalinger skal bidrage med at realisere regeringens målsætning i "Vækstplan DK" om at øge bruttonationalproduktet med i alt 20 milliarder kroner frem mod 2020.

* Produktionsjob udgør omkring 11 procent af beskæftigelsen og står for næsten 40 procent af Danmarks samlede produktionsvækst.

* Siden begyndelsen af 00'erne er beskæftigelsen inden for produktionen dog faldet med omkring 120.000 personer, hvilket er et kraftigere fald end i vores nabolande.

Kilde: Erhvervs- og Vækstministeriet.

/ritzau/

Dagens Gossip