FAKTA: PET-program har succes i Østafrika

På opfordring fra de kenyanske myndigheder arbejder Politiets Efterretningstjeneste i det østafrikanske land med at forhindre terrorgruppen al-Shabaab i at rekruttere i fængslerne og presse hjemvendte "foreign fighters".

PETs program har været så stor en succes, at det nu er forlænget med yderligere tre år.

Læs om programmet her:

* I september 2011 underskrev PET og Kenyan National Intelligence Service (NIS) en samarbejdsaftale om forebyggelse af radikalisering og voldelig ekstremisme.

* De kenyanske myndigheder tog initiativ til at kontakte PET, fordi de danske antiradikaliseringsprogrammer har et godt ry.

* Et pilotprojekt blev udført i 2012-2014, hvor det i løbet af det sidste års tid alene lykkedes at få 32 personer fra kategorien "alvorlig sikkerhedstrussel" ud af voldelige ekstremistiske miljøer og påbegynde rehabiliteringsprocesser.

* Op mod 2000 ansatte i fængsler og prøveløsladelsesvæsnet er i pilotprojektet blevet uddannet til at identificere og adressere spirende radikalisering.

* Pilotprojektet kostede 4 millioner kroner og er afsluttet, men på grund af succesen har Freds- og Stabiliseringsfonden bevilget 10 millioner kroner til yderligere tre år.

Kilde: PET og Udenrigsministeriet

/ritzau/

Dagens Gossip