Fakta: Politiet forventer 60 varetægtsfængslede efter stor aktion

Skrevet af admin

13/03/2014

Mest læste i dag

Bag aktionen stod blandt andet Politiets Task Force Pusherstreet, som har forsøgt at bekæmpe hashhandlens kriminelle bagmænd i halvandet år.

* 1. september 2012 etablerede Københavns Politi Task Force Pusherstreet i forbindelse med, at man iværksatte en ny aktion mod hashhandel i organiserede kriminelle miljøer.

* Målet med enheden var også at få et stærkere samarbejde med de lovlydige kræfter i området omkring Pusherstreet.

* Samarbejdet mod den organiserede hashhandel hviler på en ny strategi og er koordineret mellem Københavns Politis Task Force Pusherstreet, politikredsens afdeling for organiseret kriminalitet og den fælles sjællandske bandeenhed, Task Force Øst.

* Der er siden indsatsens start beslaglagt mere end 1,5 ton hashprodukter, penge og andre værdier til en samlet værdi på mere end 90 millioner kroner. Det svarer til cirka 166.000 kroner om dagen.

* Der er desuden beslaglagt en lang række stik- og skydevåben, som, formoder politiet, er anvendt af de personer, der i og omkring Pusherstreet fungerer som vagter for pusherne. Disse vagter har i flere tilfælde overfaldet politiet med stenkast og lignende.

* Efter et års indsats med Task Force Pusherstreet anslog politiet, at hashhandlen på Christiania var faldet med 30 procent.

* Politiet skønnede i september 2013, at der årligt bliver omsat for cirka en milliard kroner i Pusherstreet

* Torsdag morgen anholdt politiet 80 personer efter en indsats mod 150 adresser på Sjælland.

* Politiet har siden indsatsens begyndelse i september 2012 fået varetægtsfængslet mere end 60 personer. Det antal forventer politiet fordoblet efter torsdagens omfattende aktion.

Kilde: Københavns Politi

/ritzau/