FAKTA: Politiet jagter nu knivstikker omkring Sandholm

Natten til tirsdag blev en politibetjent stukket gentagne gange i maven, da han var på nattevagt på asylcentret Center Sandholm.

Betjenten er uden for livsfare, og politiet har igangsat en stor eftersøgning for at finde gerningsmanden.

* Center Sandholm ligger mellem Birkerød og Allerød i Nordsjælland, og politiet har afspærret flere veje omkring centret.

* Rigspolitiet samarbejder med Nordsjællands Politi, Vestegnens Politi og Københavns Politi om eftersøgningen. Derudover deltager flere hundepatruljer i jagten på gerningsmanden.

* Asylcentret kan huse op til 700 asylansøgere, men Røde Kors anslår, at der kun var omkring 600 beboere i lejren, da overfaldet fandt sted. Røde Kors står for driften af centeret.

* Ifølge Røde Kors tilbringer asylansøgerne oftest kun et par dage i Sandholm, da det er en modtagelseslejr. Derefter sendes de videre til mere permanente ophold i andre asylcentre.

* Sandholm er en tidligere kasserne, og husede frem til 1985 livgarden. Fra 1989 har Kriminalforsorgen overtaget, og siden da har bygningen huset asylansøgere.

* Med de 700 sengepladser er det landets største asylcenter. Sandholm er både modtagelses - og udrejsecenter og huser derfor en blandet flok af nyligt ankomne flygtninge og afviste asylansøgere.

* Adskilt fra Røde Kors har politiet også flere lokaler på matriklen. Både Rigspolitiet og Udlændingestyrelsen har deres daglige gang i lejren.

Kilde: Røde Kors

/ritzau/

Dagens Gossip