FAKTA: Politiet jagter nu knivstikker omkring Sandholm

Natten til tirsdag blev en politibetjent stukket gentagne gange i maven, da han var på nattevagt på asylcentret Center Sandholm.

Betjenten er uden for livsfare, og politiet har igangsat en stor eftersøgning for at finde gerningsmanden.

* Center Sandholm ligger mellem Birkerød og Allerød i Nordsjælland, og politiet har afspærret flere veje omkring centret.

* Rigspolitiet samarbejder med Nordsjællands Politi, Vestegnens Politi og Københavns Politi om eftersøgningen. Derudover deltager flere hundepatruljer i jagten på gerningsmanden.

* Asylcentret kan huse op til 700 asylansøgere, men Røde Kors anslår, at der kun var omkring 600 beboere i lejren, da overfaldet fandt sted. Røde Kors står for driften af centeret.

* Ifølge Røde Kors tilbringer asylansøgerne oftest kun et par dage i Sandholm, da det er en modtagelseslejr. Derefter sendes de videre til mere permanente ophold i andre asylcentre.

* Sandholm er en tidligere kasserne, og husede frem til 1985 livgarden. Fra 1989 har Kriminalforsorgen overtaget, og siden da har bygningen huset asylansøgere.

* Med de 700 sengepladser er det landets største asylcenter. Sandholm er både modtagelses - og udrejsecenter og huser derfor en blandet flok af nyligt ankomne flygtninge og afviste asylansøgere.

* Adskilt fra Røde Kors har politiet også flere lokaler på matriklen. Både Rigspolitiet og Udlændingestyrelsen har deres daglige gang i lejren.

Kilde: Røde Kors

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip