FAKTA: Polske indvandrere fylder i britisk EU-debat

Indvandring fra østeuropæiske lande fylder meget i den britiske debat før torsdagens folkeafstemning om Storbritanniens EU-medlemskab.

Kampagnen, der ønsker et farvel til EU, har blandt andet trykt plakater med budskabet om, at EU-medlemskabet vil medføre en folkestrøm af indvandrere.

Her er et overblik over debatten og indvandringen:

* Mange briter mener, at indvandringen fra EU til Storbritannien er for voldsom.

* Den seneste bølge af EU-indvandrere kom efter 2004, da ti østeuropæiske lande kom ind i EU.

* Med den bølge er andelen af indvandring fra EU-lande steget betydeligt i den samlede nettoindvandring i Storbritannien.

* I 2015 var nettoindvandringen 333.000. 184.000 af dem var fra EU.

* Ser man tallene i lidt større EU-historisk perspektiv, spiller indvandringen fra EU-lande kun en mindre rolle, viser tal fra det nationale statistikkontor ifølge avisen The Independent.

* 24 procent af nettoindvandringen siden 1990 skyldes Storbritanniens medlemskab af EU, hedder det. Heraf 15 procent fra de nye EU-lande i øst. De øvrige 76 procent kommer fra lande uden for EU.

* Pakistanere, indere og bangladeshere er en betydeligt større gruppe, som udgør 40 procent af indvandringen i perioden over de seneste 26 år.

* De fleste fra Østeuropa har slået sig ned i London-området. Men en stor del er også rejst til Lincolnshire, hvor der er arbejde i landbruget.

* I 2011 var 13 procent af de 65.000 indbyggerne i byen Boston i Lincolnshire østeuropæere, overvejende polakker. Tallet er steget siden da.

* Da premierminister David Cameron blev valgt i 2010, lovede han i valgkampen at få nettoindvandringen ned under 100.000 om året. Den er steget i hans regeringsperiode.

Kilder: BBC, The Independent og migrationwatchuk.org.

/ritzau/

Dagens Gossip