FAKTA: Polske indvandrere fylder i britisk EU-debat

Indvandring fra østeuropæiske lande fylder meget i den britiske debat før torsdagens folkeafstemning om Storbritanniens EU-medlemskab.

Kampagnen, der ønsker et farvel til EU, har blandt andet trykt plakater med budskabet om, at EU-medlemskabet vil medføre en folkestrøm af indvandrere.

Her er et overblik over debatten og indvandringen:

* Mange briter mener, at indvandringen fra EU til Storbritannien er for voldsom.

* Den seneste bølge af EU-indvandrere kom efter 2004, da ti østeuropæiske lande kom ind i EU.

* Med den bølge er andelen af indvandring fra EU-lande steget betydeligt i den samlede nettoindvandring i Storbritannien.

* I 2015 var nettoindvandringen 333.000. 184.000 af dem var fra EU.

* Ser man tallene i lidt større EU-historisk perspektiv, spiller indvandringen fra EU-lande kun en mindre rolle, viser tal fra det nationale statistikkontor ifølge avisen The Independent.

* 24 procent af nettoindvandringen siden 1990 skyldes Storbritanniens medlemskab af EU, hedder det. Heraf 15 procent fra de nye EU-lande i øst. De øvrige 76 procent kommer fra lande uden for EU.

* Pakistanere, indere og bangladeshere er en betydeligt større gruppe, som udgør 40 procent af indvandringen i perioden over de seneste 26 år.

* De fleste fra Østeuropa har slået sig ned i London-området. Men en stor del er også rejst til Lincolnshire, hvor der er arbejde i landbruget.

* I 2011 var 13 procent af de 65.000 indbyggerne i byen Boston i Lincolnshire østeuropæere, overvejende polakker. Tallet er steget siden da.

* Da premierminister David Cameron blev valgt i 2010, lovede han i valgkampen at få nettoindvandringen ned under 100.000 om året. Den er steget i hans regeringsperiode.

Kilder: BBC, The Independent og migrationwatchuk.org.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip