FAKTA: Regeringen undtager én institution fra udflytning

Der flyttes knap 100 statslige arbejdspladser yderligere i regeringens reviderede plan for udflytning af statslige arbejdspladser.

Venstre-regeringen har fart på, så der kan komme en opklaring for medarbejderne, lyder det på et pressemøde, hvor den endelige plan bliver præsenteret.

Derfor vil størstedelen af udflytningerne finde sted i 2016 og 2017.

Her kan du blive klogere på den reviderede plan.

* Der forventes en samlet udgift på knap en milliard kroner ifølge ministerierne. Det betyder, at omkostningerne i gennemsnit er på knap 250.000 kroner per arbejdsplads.

* Oprindeligt lød vurderingen på 400 millioner kroner, som er afsat på finansloven i 2016, og der skal derfor findes flere penge senere.

* Der er dog store variationer mellem de enkelte styrelser, alt efter de konkrete udgifter til de nye lokaliteter og antallet af medarbejdere, der ventes at flytte med.

* Udflytningen af Dansk Institut for Internationale Studier (Diis) har været kritiseret på grund af risiko for kompetencetab. Regeringen holder dog fast i udflytningen til Aarhus.

* Derimod udsættes udflytningen af Statens Værksteder for Kunst, der i første omgang ikke flytter til Helsingør. Der arbejdes på en alternativ placering for de otte stillinger.

* En måling foretaget af fagforbundet Djøf har vist, at kun tre procent af de statsansatte, hvis arbejdsplads rykker til provinsen, selv forventer at flytte med.

Kilde: Erhvervs- og Vækstministeriet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip