FAKTA: Regeringen undtager én institution fra udflytning

Der flyttes knap 100 statslige arbejdspladser yderligere i regeringens reviderede plan for udflytning af statslige arbejdspladser.

Venstre-regeringen har fart på, så der kan komme en opklaring for medarbejderne, lyder det på et pressemøde, hvor den endelige plan bliver præsenteret.

Derfor vil størstedelen af udflytningerne finde sted i 2016 og 2017.

Her kan du blive klogere på den reviderede plan.

* Der forventes en samlet udgift på knap en milliard kroner ifølge ministerierne. Det betyder, at omkostningerne i gennemsnit er på knap 250.000 kroner per arbejdsplads.

* Oprindeligt lød vurderingen på 400 millioner kroner, som er afsat på finansloven i 2016, og der skal derfor findes flere penge senere.

* Der er dog store variationer mellem de enkelte styrelser, alt efter de konkrete udgifter til de nye lokaliteter og antallet af medarbejdere, der ventes at flytte med.

* Udflytningen af Dansk Institut for Internationale Studier (Diis) har været kritiseret på grund af risiko for kompetencetab. Regeringen holder dog fast i udflytningen til Aarhus.

* Derimod udsættes udflytningen af Statens Værksteder for Kunst, der i første omgang ikke flytter til Helsingør. Der arbejdes på en alternativ placering for de otte stillinger.

* En måling foretaget af fagforbundet Djøf har vist, at kun tre procent af de statsansatte, hvis arbejdsplads rykker til provinsen, selv forventer at flytte med.

Kilde: Erhvervs- og Vækstministeriet.

/ritzau/

Dagens Gossip