FAKTA: Rekorder, statistik og en dommer uden røde kort

Det bliver uden tvivl en dramatisk affære, når de svenske naboer gæster Parken i den altafgørende kamp om en billet til EM-slutrunden i Frankrig næste år.

Her følger en række informationer forud for playoff-opgøret:

* Lørdagens kamp mellem Sverige og Danmark var det første opgør mellem de to hold siden 2004, hvor begge mandskaber formåede at score.

* I kampen scorede Nicolai Jørgensen sit første landskampsmål i sin 13. landskamp.

* Kampens tilskuertal var 49.053, hvilket var det højeste til en svensk-dansk landskamp siden 1969. Her overværede 50.100 personer en kamp i København.

* Lars Jacobsen spillede lørdag sin landskamp nummer 80 og deler dermed 14.-pladsen over flest landskampe med Jesper Grønkjær.

* Tirsdag kan Nicklas Bendtner med en enkelt scoring blive den første landsholdsspiller i 11 år til at runde 30 scoringer for Danmark.

* Det bliver den engelske Premier League-dommer Martin Atkinson, der tirsdag skal lede slagets gang. Dommeren har i 15/16-sæsonen ikke uddelt et eneste rødt kort i de 12 Premier League-kampe og tre Champions League-kampe, han har dømt.

* Danmarks Yussuf Poulsen er holdkammerat med svenske Emil Forsberg, der scorede til 1-0 i den første playoffkamp. De spiller begge i RB Leipzig.

* Også Daniel Wass har en holdkammerat hos svenskerne. Han spiller sammen med John Guidetti i Celta Vigo i Spanien.

Kilder: DBU

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip