FAKTA: Republikanske præsidentkandidater

Med Scott Walkers officielle entré i den amerikanske valgkamp mandag er der føjet endnu et navn til listen over republikanere, der vil være Det Republikanske Partis præsidentkandidat ved valget i 2016:

* Jeb Bush, 62 år. Tidligere guvernør i Florida. Har to tidligere præsidenter i sin nærmeste familie - sin far, George H.W. Bush, og sin storebror, George W. Bush.

* Ben Carson, 63 år. Har været en af præsident Obamas største kritikere i forhold til præsidentens sundhedsreform fra 2013.

* Chris Christie, 52 år. Populær guvernør i delstaten New Jersey og kendt for sin karisma. Han blev udråbt til at være potentiel præsidentkandidat allerede i 2012, men stillede ikke op.

* Ted Cruz, 44 år. Leder af Tea Party-bevægelsen. Cruz er baptist og imod homovielser, abort og en strammere våbenlov.

* Carly Fiorina, 60 år. Er af Fortune Magazine tidligere blevet udnævnt til den mest magtfulde kvinde i amerikansk erhvervsliv.

* Lindsey Graham, 60 år. Senator fra South Carolina. Har meget fokus på en stærk udenrigspolitik.

* Mike Huckabee, 59 år. Tidligere guvernør i Arkansas. Var nærmeste udfordrer til John McCain i kapløbet om at blive præsidentkandidat i 2008.

* Bobby Jindal, 44 år. Har tidligere været set som en af de opadstigende stjerner i sit parti, men han har kæmpet med faldende popularitetstal som guvernør i Louisiana.

* George Pataki, 70 år. Tidligere guvernør i New York. Pataki er en outsider, da han har været ude af det offentlige søgelys i lang tid.

* Rand Paul, 52 år. Senator fra Kentucky. Er fortaler for en mindre stat og mere individuel frihed til borgerne.

* Rick Perry, 65 år. Den længst siddende guvernør i Texas' historie. Trak sig fra valgkampen i 2012 efter en bommert under en tv-debat.

* Marco Rubio, 44 år. Senator fra Florida. Ønsker at annullere præsident Obamas reform af det amerikanske sundhedsforsikringssystem.

* Rick Santorum, 57 år. Tidligere senator fra Pennsylvania. Blev nummer to ved 2012 valget om at være Republikanernes præsidentkandidat.

* Donald Trump, 69 år. Forretningsmogul og tv-personlighed. Har allerede skabt røre efter sit kandidatur med kontroversielle udtalelser om blandt andet mexicanere.

* Scott Walker, 47 år. Genvalgt guvernør i Wisconsin. Kendt for at kaste sig ud i en kamp mod fagforeningerne i delstaten umiddelbart efter sit første valg.

Kilde: dpa, New York Times, Reuters

Dagens Gossip