FAKTA: Retssagen mod Dominique Strauss-Kahn

Tidligere IMF-chef Dominique Strauss-Kahn er fredag blevet frifundet for anklager om rufferi i den såkaldte Carlton-sag.

Før blev den tidligere chef for Den Internationale Valutafond ellers vurderet som værende et godt bud på en kommende præsident i Frankrig, men nu synes den 66-årige at være dømt ude.

Her er fakta om sagen:

* Carlton-sagen, som den bliver kaldt, handler om en belgisk-fransk prostitutionsring, som arrangerede sexfester med luksusprostituerede på blandt andet Hotel Carlton i den franske by Lille.

* Dominique Alderweireld, der også er kendt som "alfonsen Dodo", er blandt de tiltalte sammen med 13 andre. Han driver flere sexklubber i Belgien og er tiltalt for at have skaffet prostituerede til sexfesterne.

* Størst offentlig interesse har der dog været omkring Dominique Strauss-Kahn, den tidligere chef for Den Internationale Valutafond. Ifølge anklageren var Strauss-Kahn "kongen" af festerne, men det fandt retten ikke bevisgrundlag for.

* Strauss-Kahn indrømmer at have deltaget i festerne, men siger, at han ikke vidste, at kvinderne var prostituerede.

* Han har afvist, at han skulle have været med til at organisere sexfesterne, som fandt sted i Paris, Bruxelles og Washington 12 gange i årene 2008-2011.

* Strafferammen for rufferi er op til 10 års fængsel og en bøde på 1,5 millioner euro.

Kilde: AFP.

/ritzau/

Dagens Gossip