FAKTA: Retssagen mod Dominique Strauss-Kahn

Tidligere IMF-chef Dominique Strauss-Kahn er fredag blevet frifundet for anklager om rufferi i den såkaldte Carlton-sag.

Før blev den tidligere chef for Den Internationale Valutafond ellers vurderet som værende et godt bud på en kommende præsident i Frankrig, men nu synes den 66-årige at være dømt ude.

Her er fakta om sagen:

* Carlton-sagen, som den bliver kaldt, handler om en belgisk-fransk prostitutionsring, som arrangerede sexfester med luksusprostituerede på blandt andet Hotel Carlton i den franske by Lille.

* Dominique Alderweireld, der også er kendt som "alfonsen Dodo", er blandt de tiltalte sammen med 13 andre. Han driver flere sexklubber i Belgien og er tiltalt for at have skaffet prostituerede til sexfesterne.

* Størst offentlig interesse har der dog været omkring Dominique Strauss-Kahn, den tidligere chef for Den Internationale Valutafond. Ifølge anklageren var Strauss-Kahn "kongen" af festerne, men det fandt retten ikke bevisgrundlag for.

* Strauss-Kahn indrømmer at have deltaget i festerne, men siger, at han ikke vidste, at kvinderne var prostituerede.

* Han har afvist, at han skulle have været med til at organisere sexfesterne, som fandt sted i Paris, Bruxelles og Washington 12 gange i årene 2008-2011.

* Strafferammen for rufferi er op til 10 års fængsel og en bøde på 1,5 millioner euro.

Kilde: AFP.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip