FAKTA: Så mange er idømt lovens strengeste straf

Med torsdagens livstidsdom over en 67-årig mand for drabsforsøg på ekssvigersønnen og drabet på advokat Anders Lindholt i fogedretten i København er i alt 15 personer blevet idømt lovens strengeste straf indenfor de seneste 10 år:

* 2013: Den 30-årige Faruk Rooma Alam bliver i byretten idømt fængsel på livstid for mordbrand i en lejlighed i Greve mod 26-årige Nilab Shahkor. Landsretten nedsætter hendes straf til fængsel i 16 år.

* 2012: Den 31-årige Andreas Linnet og 26-årige Jonas Melchior Hansen idømmes livsvarigt fængsel for at have dræbt den 68-årige Elke Mamsen og hendes 42-årige søn Hans Mamsen på familiens landejendom ved Møgeltønder.

* 2011: Den 46-årige Marcel Lychau Hansen - også kendt som Amagermanden - idømmes fængsel på livstid for to drab og seks voldtægter, der blev begået over en årrække.

* 2011: Morten Skipper-Pedersen idømmes fængsel på livstid for at have dræbt sine tre børn i Birkerød i Nordsjælland i februar samme år.

* 2011: Steen Lassen idømmes livsvarigt fængsel af Østre Landsret for drabene på sin hustru og parrets to døtre året forinden.

* 2010: John Knudsen idømmes livstidsfængsel for at have dræbt og seksuelt mishandlet den 52-årige Kirsten Bay Andersen på sin båd i Haderslev.

* 2008: Den 33-årige Martin Petersen får ved landsretten stadfæstet sin livstidsstraf for at have kvalt og stukket sin tidligere samleverske og parrets to børn på fire og seks år til døde i Sønderborg.

* 2007: Den 31-årige Lars Petersen dømmes for blandt andet brandstiftelse, drab, indsmugling af 13 ton hash og forsøg på indsmugling af store mængder kokain.

* 2006: Østre Landsret finder den 60-årige Gunnar Jensen Grevsen skyldig i at have dræbt to bekendte på Amager.

* 2006: Ghulam Abbas bliver dømt for at stå bag æresdrabet på den 18-årige Ghazala Khan, der blev skudt ned på banegården i Slagelse, og for drabsforsøget på hendes mand.

* 2005: Mike Drewsen og Maria Kramer bliver begge idømt fængsel på livstid for at have planlagt og gennemført drabet på Ronni Blæsbjerg og Janne Løffler Jansen i Herlev og for derefter at have stjålet deres værdier.

* 2005: Den 45-årige skorstensfejer Jan Arno Beblein forsøger forgæves at få Højesteret til at idømme ham en forvaringsstraf for det seksuelt betingede drab på den 10-årige Sonja Emborg i landsbyen Mjels syd for Aalborg. Men livstidsdommen stadfæstes.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip