FAKTA: Så mange kroner får kongehusets medlemmer årligt

Det er kun tronarvingen prins Christian, der skal have årpenge i den otte mand store flok af dronning Margrethe og prins Henriks børnebørn, forventer kongehuset.

Det fortæller kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, mandag til DR Nyheder.

Diskussionen om den fremtidige tildeling af årpenge har på det seneste raset, fordi det ældste af børnebørnene, prins Nicolai, næste år fylder 18 år og dermed kunne tænkes at skulle have årpenge.

Den såkaldte apanage er i 2016 på over 100 millioner kroner. Herunder kan du se, hvordan pengene bliver fordelt mellem de nuværende voksne medlemmer af kongehuset.

* Dronning Margrethe, prins Henrik og prinsesse Benedikte:

Dronningen modtager 79,5 millioner kroner i 2016, hvoraf prins Henrik får knap otte millioner kroner svarende til ti procent af beløbet, mens prinsesse Benedikte får 1,2 millioner kroner om året af det samlede beløb svarende til 1,5 procent.

Statens ydelse til regentparret skal dække omkostninger til personale, hoffets drift, administration samt omkostninger af privat karakter.

* Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary:

Kronprinsen modtager 19,6 millioner kroner om året i 2016, hvoraf kronprinsesse Mary tildeles ti procent svarende til knap to millioner kroner.

* Prins Joachim og prinsesse Marie:

Prinsen modtager 3,5 millioner kroner i 2016. I modsætning til kronprinsesse Mary er prinsesse Marie ikke indskrevet i loven til at modtage en fast andel af prins Joachims apanage.

* Grevinde Alexandra af Fredensborg:

Modtager 2,3 millioner kroner i 2016.

* Grev Ingolf:

Modtager 1,6 millioner kroner i 2016.

* Samlet beløb: 106,5 millioner kroner

Dronning Margrethe, prins Henrik, prinsesse Benedikte, kronprinsparret, prins Joachim og prinsesse Marie er alle fritaget for at betale indkomstskat.

Kilder: Kongehuset.dk og finansloven 2016.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip