FAKTA: Så meget køber hash-kunder på Christiania

Skrevet af admin

13/02/2015

Dagens topnyheder

I den såkaldte sag seks er 10 personer blevet dømt - syv mænd og tre kvinder - i Københavns Byret for hashsalg på Christiania.

Sagen er en ud af seks sager i Nordlys-komplekset om hashsalg på fristaden. Det rummer sammenlagt op mod 80 tiltalte, hvoraf 10 nu er blevet dømt.

Læs her om politiets statistik for salg af hash på fristaden.

* Den gennemsnitlige hashkunde på Christiania køber en klump på 4,1 gram hash og en halv joint.

* Hvis en kunde kun køber hash, så lyder det gennemsnitlige køb på fem gram.

* Det gennemsnitlige indkøb bygger på 1928 sager mod købere til personligt forbrug, som politiet slog kloen i, da de forlod fristaden.

* Overblikket over indkøb på Christiania er en del af politiets beregning for hashsalget i den store Christiania-sag, hvor omkring 80 personer er tiltalt.

* Politiet har talt antallet af kunder, og de gennemsnitlige tal bliver brugt til at regne ud, hvor meget hash der er solgt i boderne i løbet af en dag.

* Anklagemyndigheden mener, at der i nogle boder er solgt mindst et halvt kilo hash om dagen. I andre boder er der angiveligt solgt mindst et kilo hash om dagen.

* Det gennemsnitlige salg af hash bruges til at beregne anklagen om hashsalg mod de enkelte tiltalte ud fra de antal dage, der er observeret i boderne.

/ritzau/