FAKTA: Sådan ændres håndværkerfradraget

Skrevet af admin

25/11/2015
Der bliver luget ud og føjet til i boligjobordningen - også kendt som håndværkerfradraget - fra nytår. Se her hvordan:* For eksempel får man ikke længere fradrag for at renovere badeværelset eller få malet indendørs.* Meningen er, at fradraget skal sikre, at folk renoverer deres huse i mere energivenlig retning. Derfor er der fortsat tilskud til hulmurisolering, nye vinduer og terrassedøre.* Der er også kommet nye elementer ind, for eksempel ladestik til elbiler og vandgennemtrængelig belægning i stedet for fliser.* Endelig kan man fremover trække udgiften til tilslutning til bredbånd fra i skat.* Hver person kan årligt trække 12.000 kroner fra til energirenovering og bredbånd og 6000 kroner til rengøring og andre serviceydelser. * Bruger man hele fradraget, giver det en nettogevinst på cirka 5100 kroner.Kilder: Aftaleteksten og Skatteministeriet.

Mest læste i dag

Der bliver luget ud og føjet til i boligjobordningen - også kendt som håndværkerfradraget - fra nytår. Se her hvordan:

* For eksempel får man ikke længere fradrag for at renovere badeværelset eller få malet indendørs.

* Meningen er, at fradraget skal sikre, at folk renoverer deres huse i mere energivenlig retning. Derfor er der fortsat tilskud til hulmurisolering, nye vinduer og terrassedøre.

* Der er også kommet nye elementer ind, for eksempel ladestik til elbiler og vandgennemtrængelig belægning i stedet for fliser.

* Endelig kan man fremover trække udgiften til tilslutning til bredbånd fra i skat.

* Hver person kan årligt trække 12.000 kroner fra til energirenovering og bredbånd og 6000 kroner til rengøring og andre serviceydelser.

* Bruger man hele fradraget, giver det en nettogevinst på cirka 5100 kroner.

Kilder: Aftaleteksten og Skatteministeriet.