FAKTA: Sådan bør studerende oppe sig ifølge udvalg

Skrevet af admin

24/11/2014

Dagens topnyheder

Der er plads til forbedring blandt de danske studerende, lyder det fra kvalitetsudvalget for videregående uddannelser, der offentliggjorde sine anbefalinger mandag.

Her kan du læse, hvad udvalget konkluderer:

* 60 procent af danske unge tager en videregående uddannelse. Det er næsten dobbelt så mange som i 1990.

* Danske studerende bruger i gennemsnit markant færre end de 1650 timer årligt, som er normen for at gennemføre et fuldtidsstudie. Generelt set skal de bruge 20 procent mere tid for at studere på fuldtid.

* Har den studerende to eksamensperioder, hvor han bruger 300 timer om året, vil hans samlede studietidsforbrug være på 1350 timer om året. Det er 275 timer færre om året end en fuldtidsbeskæftiget i den private sektor.

* Kvindelige studerende har en markant højere samlet studietid end mandlige. Omvendt er kvindelige studerende svagt overrepræsenteret i gruppen af studerende, der bruger mest tid på deres uddannelse.

* 60 procent af uddannelseslederne på professionsbachelor-, kandidat- og erhvervsakademiuddannelserne er enige eller overvejende enige i, at der i dag er en passende studieintensitet.

* Blandt studieledere på bacheloruddannelser gælder dette kun for 44 procent.

* De uddannelsesledere, der mener, at studieintensiteten ikke er høj nok, siger, at de studerende bør bruge mere tid på forberedelse, og at de bør deltage mere aktivt i undervisningen.

* Op mod 25 procent af de studerende er samlet set ofte eller meget ofte mødt uforberedte op til undervisningen, ifølge de studerende selv.

* Hovedparten af de studerende anvender omkring 33 timer om ugen på deres studium i løbet af undervisningsåret. Korrigeres der for deltidsstuderende udgør den gennemsnitlige studietid omkring 35 timer på en uge i perioden for undervisningsåret.

* Yder de studerende en større indsats, kan de også opnå et større læringsudbytte i deres uddannelsesforløb, lyder det.

Kilde: "Høje Mål - fremragende undervisning i videregående uddannelser".

/ritzau/