FAKTA: Sådan bruges katastrofehjælpen til Filippinerne

* Danmark har bevilget ekstraordinært 10 millioner kroner i katastrofehjælp til Filippinerne. Man ved endnu ikke, hvordan de skal udmøntes.

* Den danske hjælp på vej til Filippinerne løber dog op i 17 millioner, fordi de folkelige organisationer trækker 7 millioner ud af den katastrofepulje, som Udviklingsministeriet har sat til rådighed for dem. Pengene bruges således:

* Beredskabsstyrelsen sender tirsdag seks personer af sted til byen Tacloban for at opbygge et mobilt koordinationscenter og en 30 personers beboelseslejr til brug for FN. Det bliver FN's forpost for koordination af den internationale katastrofebistand. Pris: 1,8 millioner kroner.

* Dansk Røde Kors udsender 4-5 personer til at opsætte it- og kommunikationsudstyr. Pris: 1,7 millioner kroner.

* Red Barnet Danmark giver en million kroner til det filippinske landekontor. Røde Kors sender to nødhjælpseksperter af sted.

* Folkekirkens Nødhjælp sender 925.000 kroner til nødhjælp gennem lokale kirker i Filippinerne. Pengene skal gå til at støtte 94.000 familier med vand, sanitet, hygiejne, indkvartering og mad.

* Læger Uden Grænser sender 1,5 millioner kroner til medicin, mental sundhed, vand, sanitet og genhusning.

* Caritas sender 500.000 kroner - hvad pengene skal gå til besluttes senere.

* Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling bevilger 400.000 kroner til to kirkelige medlemsorganisationer.

* Danmark yder årligt 100 millioner kroner til FN's centrale katastrofefond, der er beregnet til hurtig indsats, når katastrofen rammer.

* Filippinerne har modtaget næsten 70 millioner kroner fra fonden i 2013. Behovet forventes at stige, når FN i løbet af de næste 48 timer har fået bedre overblik over behovet for hjælp efter tyfonens ødelæggelser i Filippinerne.

Kilde: Udviklingsministeriet.

/ritzau/

Dagens Gossip