FAKTA: Sådan er det gået Danmark mod Portugal

08/10/2015

Torsdag aften skal Danmark på udebane møde Portugal i EM-kvalifikationen. Kampen spilles i Braga.

Sådan er det gået i de tidligere syv møder mellem de to fodboldnationer, mens Morten Olsen har været dansk landstræner:

* 14. oktober 2014: Danmark-Portugal 0-1 (EM-kvalifikation)

Cristiano Ronaldo scorer det afgørende mål fem minutter inde i kampens overtid.

* 13. juni 2012: Danmark-Portugal 2-3 (EM i Polen og Ukraine - spillet i Lviv)

Portugal havde bragt sig foran 2-0 efter mål af Pepe og Helder Postiga, men to mål af Nicklas Bendtner sørgede for spænding, inden Silvestre Varela scorede sejrsmålet i det 87. minut.

* 11. oktober 2011: Danmark-Portugal 2-1 (EM-kvalifikation)

Michael Krohn-Dehli og Bendtner havde bragt Danmark solidt foran, og så betød det mindre, at Ronaldo reducerede kort inde i overtiden.

* 8. oktober 2010: Portugal-Danmark 3-1 (EM-kvalifikation)

Nani scorede to gange og Ronaldo en enkelt, mens et selvmål af Ricardo Carvalho sørgede for en dansk reducering.

* 5. september 2009: Danmark-Portugal 1-1 (VM-kvalifikation)

Bendtner havde bragt Danmark foran 1-0 med et flot mål kort før pausen, men Portugal fik udlignet i det 86. minut ved angriberen Liedson.

* 10. september 2008: Portugal-Denmark 2-3 (VM-kvalifikation)

Nani havde bragt Portugal foran 1-0 i første halvleg, men Bendtner udlignede efter 83 minutter. Deco bragte igen Portugal foran 2-1 tre minutter senere, inden Danmark præsterede et mindeværdigt comeback. Christian Poulsen udlignede til 2-2, inden Daniel Jensen blev matchvinder i overtiden.

* 1. september 2006: Danmark-Portugal 4-2 (venskabskamp)

Jon Dahl Tomasson, Thomas Kahlenberg, Martin Jørgensen og Bendtner stod for de danske mål, mens Carvalho udlignede til både 1-1 og 2-2. Ronaldo brændte et straffespark.