FAKTA: Sådan er reaktionerne på VW-skandalen verden over

Verdens lande og regeringer reagerer løbende på VW-skandalen, hvor koncernen på verdensplan har udstyret cirka 11 millioner dieselbiler med software, som snyder i miljøtest.

Det er indtil videre konstateret, at det amerikanske og det europæiske marked er berørt af sagen.

Her er et overblik over de foreløbige internationale reaktioner.

* Danmark: Transport- og bygningsminister, Hans Christian Schmidt (V), siger:

- Det er en meget alvorlig sag, hvis VW har manipuleret bevidst med testresultater fra deres køretøjer.

- Det er ikke de danske myndigheder, der godkender VW i Danmark, da en bil, der er typegodkendt i et andet EU-land, automatisk er godkendt i alle EU-lande. Derfor kan vi ikke indlede en undersøgelse på egen hånd. Men når det er sagt, så følger Trafik- og Byggestyrelsen sagen, siger han. * Australien: Konkurrencestyrelsen undersøger, om VW har ført forbrugerne bag lyset, og varsler aktioner, hvis det er tilfældet.

* Den Europæiske Union: EU-Kommissionen har opfordret alle medlemslande til at undersøge, om biler - ikke kun af mærket Volkswagen - er udstyret med snyde-software.

* Storbritannien: Transportministeren fortæller, at regeringen vil samarbejde tæt med bilproducenterne for at sikre, at den pågældende software ikke bliver brugt i biler på det britiske marked.

* Tyskland: Transportministeren oplyser, at regeringen vil sende en "fact-finding"-kommission til Volkswagens fabrikker for at lave en uvildig undersøgelse og komme til bunds i sagen. Kommissionen skal tale med ledere og medarbejdere og have adgang til alle dokumenter, der kunne være relevante, siger han.

* Frankrig: Vil teste biler for at opklare, om der kan være køretøjer på de franske veje, som er udstyret med lignende software, som det har været tilfældet i VW-bilerne i USA, siger miljøministeren.

* Italien: Vil teste 1000 VW-biler for den såkaldte "defeat"-software, som snydeprogrammet også kaldes. Desuden siger transportministeren, at man vil starte sin egen undersøgelse af, hvorvidt VW har snydt på det europæiske marked, som det er tilfældet på det amerikanske.

* Schweiz: Er ved at undersøge, om den type modeller, der er blevet snydt med i USA, også er solgt i Schweiz. Man venter svar indenfor et par dage.

* Sydkorea: Vil teste 5000 VW-producerede biler. Finder man problemer i de tyske dieselbiler, vil undersøgelsen blive udvidet til alle dieselbiler, uanset mærke, som er produceret i Tyskland.

* Sverige: Overvejer at lave grundigere miljøtest af VW-biler næste år.

* Tjekkiet: Her følger man de tyske undersøgelser nøje og afventer svar, inden man eventuelt foretager sig yderligere i sagen.

* Rusland: Har bedt Volkswagen om mere information om fabrikkens dieselmotorer. Intet yderligere er meldt ud.

* Mexico: Er ved at undersøge, om VW har brudt miljøregler. Hvis det er tilfældet, vil regeringen reagere, siger miljøministeren.

Kilder: Reuters

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip