FAKTA: Sådan er sexkrænkere blevet straffet hidtil

Skrevet af admin

19/11/2014

Mest læste i dag

Den fynske sexkrænker CJ får onsdag sin dom i Retten i Odense, hvor retssagen mod ham er blevet ført siden begyndelsen af november.

Anklager Lenette Skak kræver 12 års fængsel. Men kommer domstolen frem til, at han skal have 10 år eller mindre, går Skak efter forvaring - en tidsubestemt straf. CJ's forsvarer Linda Christensen anbefaler en straf på maksimalt seks år.

41-årige CJ er tiltalt for blandt andet at krænke to piger på 10 og 11 år seksuelt i sin røde bil på Fyn, for et voldtægtsforsøg af en britisk kvinde, for at have planer om at voldtage flere piger i en garage og for at opbevare betydelige mængder sprængstoffer i sin lejlighed.

Læs her, hvilken straf andre dømte har fået i krænkersager:

* Esbjerg-sagen: En mand blev i 2011 idømt syv års fængsel for overgreb herunder voldtægt på otte børn. I august i år fik han en tillægsstraf på to år og seks måneder for flere overgreb på sin datter og for voldtægt af datterens dengang seksårige veninde.

* Herning-sagen: En 17-årig somalisk dreng blev i 2013 idømt seks års fængsel for at have voldtaget en 10-årig pige i et skovområde ved en legeplads samt forsøg på voldtægt af en niårig pige og en 17-årig kvinde. Desuden fik han en betinget udvisning.

* Sag på Sydsjælland: En 66-årig mand blev i efteråret idømt tre års fængsel af Retten i Næstved for at have misbrugt en dreng gennem syv år fra 1998 til 2005. Overgrebene begyndte, da drengen var otte. Manden var angiveligt en god ven af drengens far. Den 66-årige ankede sagen til landsretten.

* Sag i Holbæk: En 44-årig mand blev i 2011 idømt tre års fængsel for at have krænket to søstre, mens de var i alderen seks til 12 år, fra 1992 til 1999. Som genbo til familien passede han ofte de to søstre - og udnyttede det nære forhold til også at krænke dem groft.

* Håndbold-sag: En 28-årig håndboldtræner blev i foråret idømt halvandet års fængsel af Retten på Frederiksberg for at have krænket en 14-årig dreng på trænerens hold seksuelt over en periode på seks måneder.

Han blev også dømt for at udnytte sin stilling samt fysiske og psykiske overlegenhed til at lokke drengen ind i et seksuelt forhold.

/ritzau/