FAKTA: Sådan fungerer integrationsydelsen

21.000 borgere - hovedsageligt flygtninge - er fredag kommet på regeringens såkaldte integrationsydelse. Det skriver Jyllands-Posten.

Dermed ryger de samtidig under den tidligere SR-regerings fattigdomsgrænse. Grænsen blev indført i 2013, men er siden blevet afskaffet af V-regeringen.

Her er integrationsydelsen i hovedtræk:

* Ydelsen har til formål at gøre Danmark til et mindre attraktivt land for asylansøgere. Aftalen blev indgået mellem Venstre-regeringen, De Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti i efteråret 2015 og udvidet i vinteren 2016.

* Nytilkomne flygtninge og familiesammenførte kommer på integrationsydelse. Det samme gør danskere, der har boet i udlandet i mindst syv af de seneste otte år.

* Beløbet varierer alt efter familiens sammensætning.

* Enlige uden børn vil modtage 5945 kroner om måneden før skat i integrationsydelse. Til sammenligning udgør den månedlige kontanthjælp for enlige uden børn 10.849 kroner før skat. Fattigdomsgrænsen lå i 2013 på 9.008 kroner.

* Et ægtepar med to børn med børn vil modtage i alt 19.005 kroner før skat i integrationsydelse om måneden. Til sammenligning udgør den månedlige kontanthjælp 28.832 kroner før skat. Fattigdomsgrænsen lå i 2013 på 20.692 kroner.

* Udlændinge kan få en såkaldt sprogbonus på 1500 kroner om måneden, hvis de består sprogprøven Dansk 2.

* Gjaldt i første omgang kun personer, der har fået opholdstilladelse efter 1. september 2015, men integrationsminister Inger Støjberg (V) udvidede senere aftalen til at gælde samtlige personer, som ikke har opholdt sig i Danmark i syv ud af de seneste otte år.

Kilder: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, Jyllands-Posten.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip