FAKTA: Sådan fungerer satspuljen

Forhandlingerne mellem partierne på Christiansborg om næste års satspulje er gået i gang. I løbet af efteråret beslutter de, hvilke indsatser for udsatte, der skal tilgodeses.

Læs her om puljen:

* Satspuljen blev skabt i 1990 ved et forlig mellem Socialdemokratiet, De Konservative, SF, De Radikale, Venstre, CD og Kristeligt Folkeparti. Under VK-regeringen gik Dansk Folkeparti med i satspuljen. Kun Enhedslisten står udenfor.

* Satspuljen anvendes til indsatser og projekter på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet med henblik på forbedring af vilkårene for overførselsindkomst-modtagere og svage grupper.

* Puljen er en kompensation for, at offentlige ydelser som pensioner og kontanthjælp, stiger med en langsommere takt end lønninger.

* Puljen udgår knap 13 milliarder kroner i år, men de fleste penge går til permanente udgifter. I alt er der cirka 500 millioner kroner til fordeling i 2016. Andre år har der været omkring en milliard kroner.

* Partiernes finansordførere var indkaldt til møde om puljen i den forgange uge. De kommende uger bliver social- og sundhedsordførerne fra de enkelte partier indkaldt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip