FAKTA: Sådan gør du hvis du skal flyve med Ryanair

Det kan betyde ændringer i flyafgange og aflysninger, at Ryanair fredag lukker sin base i Billund Lufthavn, ligesom det irske flyselskabs københavnerbase også er lukket efter en langvarig konflikt med den danske fagbevægelse.

Her er et overblik over, hvilke rettigheder passagerer med Ryanair-billetter har.

* Ryanair vil onsdag aften give besked til alle kunder med Ryanair-billetter til eller fra Billund om eventuelle ændringer som konsekvens af baselukningen. To ud af 14 ruter vil denne sommer blive lukket fra 30. juli. Det gælder ruterne til Korfu og Kreta.

Derudover vil tre ud af fire vinterruter sandsynligvis blive lukket.

VED AFLYSNING

* Aflyses flyet, har passagererne krav på at få valget mellem tre muligheder i henhold til EU-forordningen om flypassagerers rettigheder.

1. Pengene retur for billetten inden syv dage. I den mail, du modtager fra Ryanair, er der oplysninger om, hvordan du gør.

2. Rejsen bliver så hurtigt som muligt omlagt til dit endelige rejsemål, eventuelt med et andet flyselskab.

3. Rejsen bliver ombooket, eventuelt med et andet flyselskab, til en anden afgang til din endelige destination på en senere dato efter dit eget valg.

* Du kan ikke få penge tilbage for for eksempel hotel eller billeje, hvis du også har købt det igennem Ryanair.

* Har du købt en pakkerejse af et rejseselskab, skal du kontakte dét.

VED ÆNDRINGER

* Ryanair tilbyder selv ifølge dr.dk at annullere rejsen og tilbagebetale prisen for flyrejsen, hvis de ændrer afgangstidspunktet med mere end to timer.

Kilder: Forbrug.dk, dr.dk

/ritzau/

Dagens Gossip