FAKTA: Sådan kan adoptionsbørn søge oplysninger

Organisationen Adoption & Samfund ønsker nu, at adoptioner i udgangspunktet gøres åbne, så adoptivbørn kender til deres biologiske forældre, mens de er små.

I dag kan adoptivbørn først selv søge oplysninger om deres biologiske forældre, når de er 18 år - medmindre deres adoptivforældre søger på vegne af dem.

Læs her om de forskellige typer adoptioner i Danmark:

* National adoption

Er man adopteret fra Danmark, kan man som 18-årig søge oplysninger om ens oprindelige forældre i det sogn, hvor ens fødsel blev registreret.

Her kan man få oplyst navne, fødselsdatoer og fødselssogne for ens oprindelige forældre. I udskriften står der også, om man er adopteret.

Med oplysningerne kan man henvende sig til kommunens folkeregister og få oplyst, om ens biologiske forældre stadig er i live, og hvor de bor.

* International adoption

Hvis du er adopteret fra udlandet, kan man søge oplysninger om sine oprindelige forældre hos den organisation, der har formidlet adoptionen.

* Anonym adoption

Hvis en adoption bliver gjort anonym, kan barnets oprindelige forældre ikke få kendskab til, hvem adoptivforældrene er.

Forbindelsen mellem barnet og adoptanten vil efter dansk ret være skabt af en myndighed eller institution, der har beføjelse til at yde adoptionshjælp.

Kilder: Ankestyrelsen

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip