FAKTA: Sådan kommer danskerne hjem fra Sharm el-Sheikh

Efter at Udenrigsministeriet har ændret rejsevejledningen til Sharm el-Sheikh i Egypten, er alle rejseselskaber stoppet med at sende danskere til feriebyen.

Da myndighederne fredag aften ændrede rejsevejledningen, var der omkring 700 danskere i byen, som rejsebureauerne skal sørge for at fragte sikkert hjem i de kommende dage.

* Apollo, Atlantis og Amisol er de eneste rejsebureauer med kunder i Sharm el-Sheikh.

* 135 danskere, der rejste med Apollo Rejser, fløj hjem fra Sharm el-Sheikh fredag aften. Hjemrejsen skete, før rejsevejledningen blev ændret, så de fløj som planlagt fra Egypten til Københavns Lufthavn med Danish Air Transport (DAT).

* En familie på tre personer befinder sig lørdag stadig i Sharm el-Sheikh på en rejse arrangeret af Apollo. Oprindeligt skulle familien være fløjet hjem lørdag 14. november. Men da familien ikke følte sig tryg ved situationen, har Apollo arrangeret hjemrejse søndag aften med Turkish Airlines, der mellemlander i Istanbul.

* Når familien er rejst hjem søndag, har Apollo ikke flere kunder i Sharm el-Sheikh.

* Rejsebureauet Atlantis har 350 kunder i Sharm el-Sheikh. De rejser lørdag eftermiddag alle hjem til Danmark.

* Flyselskaberne Premiere og DAT sørger for at få Atlantis' gæster til henholdsvis København og Billund. Begge luftfartsselskaber har medbragt deres egne sikkerhedsmedarbejdere.

* DAT har overtaget en flyvning, der ellers skulle være varetaget af SAS, da SAS allerede torsdag valgte at stoppe al rejse til og fra Sharm el-Sheikh.

* Rejsebureauet Amisol sendte 110 gæster til Sharm el-Sheikh fredag aften, før rejsevejledningen blev ændret. De skal være i byen til fredag 13. november, hvor de skal flyve hjem med Air Cairo til Billund som planlagt.

* Derudover er 110 Amisol-kunder rejst hjem til København fra Sharm el-Sheikh lørdag eftermiddag med Air Cairo. Det er også forløbet efter planen.

Kilder: Apollo Rejser, Atlantis Rejser, Amisol.

/ritzau/

Dagens Gossip