FAKTA: Sådan kommer Superligaen til at se ud

Når Superligaen sparkes i gang i sommeren 2016, bliver det med en ny struktur, som søndag blev godkendt af Dansk Boldspil-Union (DBU).

Den model, som klubberne er blevet enige om, er udarbejdet af den hollandske konsulentvirksomhed Hypercube.

Herunder kan du få et overblik over, hvordan den nye Superliga kommer til at se ud fra sæsonen 2016/2017:

* Superligaen udvides fra 12 til 14 hold. Klubberne møder hinanden to gange, hvilket giver 26 kampe til alle hold i grundspillet.

* De seks øverste hold efter grundspillet går videre til mesterskabsslutspillet, hvor holdene tager pointene med over. Her mødes alle hold på både ude- og hjemmebane, hvilket giver 10 kampe, hvorefter holdet med flest point kåres som mester.

* De otte nederste hold skal spille et nedrykningsspil. De otte hold deles i to puljer med fire hold i hver. Nummer 7, 10, 11 og 14 i den ene pulje, og nummer 8, 9, 12 og 13 i den anden. De møder hinanden to gange, hvilket giver seks kampe til hver.

* Vinderen af den ene pulje og nummer to i den anden pulje mødes over to kampe - og omvendt.

* Vinderne af de to opgør mødes i en ny dobbeltkamp, hvor vinderen her møder den højest placerede fra mesterskabsspillet, som ikke har kvalificeret sig i forvejen til Europa League på udebane. Vinderen af den kamp får lov at deltage i Europa League-kvalifikationen.

* De to dårligste hold i hver pulje skal spille nedryknings-knockout. Nummer tre i den ene pulje møder nummer fire i den anden pulje og omvendt.

* De to vindere mødes. Vinderen overlever, og taberen møder nummer tre fra 1. division og kæmper om en billet til Superligaen.

* De to tabere mødes. Taberen rykker direkte ned. Vinderen møder nummer to fra 1. division og kæmper om en billet til Superligaen.

* Vinderen af 1. division rykker direkte op i Superligaen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip