FAKTA: Sådan omdirigeres Danmarks støtte til Uganda

Danmark omlægger en del af udviklingsbistanden til Uganda, efter at landets præsident, Yoweri Museveni, har underskrevet den såkaldte anti-homolov, der blandt andet betyder, at homoseksuelle kan idømmes livsvarigt fængsel.

Sådan bliver støtten til Uganda omlagt:

* I forhold til planlagte indsatser omdirigeres 47 millioner kroner til den private sektor og civilsamfundsorganisationer i Uganda.

* 40 millioner kroner vil gå til den private sektors grønne vækstindsatser frem for gennem regeringens ministerier, og syv millioner kroner vil gå til fortalere for homoseksuelles rettigheder frem for gennem den ugandiske regerings hiv/aids-program.

* Danmark fastholder støtten gennem den ugandiske regering til vandområdet, hvor der skal sikres rent drikkevand til omkring 800.000 mennesker, hvilket også vil mindske dødeligheden hos ugandiske mødre og børn.

* Danmark fastholder også støtten til fattige ugandere i nord, der har brug for veje, der giver dem adgang til skoler, sundhedsklinikker og markeder, hvor de kan sælge deres varer. Studier viser, at en kilometer landevej løfter næsten 20 mennesker over fattigdomsgrænsen.

Kilde: Udenrigsministeriet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip