FAKTA: Sådan ser Løkkes køreplan ud efter det danske nej

Det danske nej til at omdanne EU-retsforbeholdet til en tilvalgsordning giver travlhed på Christiansborg og i regeringen, hvor man allerede fredag indleder arbejdet med at få en aftale på plads om Danmarks deltagelse i Europol.

Se her, hvad der konkret kommer til at ske:

* Fredag: Justitsminister Søren Pind (V) orienterer i Bruxelles justitsministrene fra de andre EU-lande om resultatet af folkeafstemningen.

* Resten af regeringens ministre mødes fredag for at tage fat på forhandlingerne om en løsning for fortsat dansk deltagelse i Europol efter det danske nej.

* Mandag: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har indkaldt partierne til forhandlinger om en løsning efter EU-nej. Partierne bliver indkaldt enkeltvis for at give deres bud på en løsning.

Statsministeren mødes først med nej-partierne. Møderne bliver formentligt afholdt på Marienborg og kan også strække sig til tirsdag.

* Tirsdag: Lars Løkke Rasmussen har indkaldt alle EU-landenes ambassadører i København til møde tirsdag klokken 14 i næste uge.

* På næste fredag rejser Lars Løkke Rasmussen til Bruxelles for at mødes med EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, og EU-præsident Donald Tusk.

Kilder: Statsministeriet, Ritzau

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip