FAKTA: Sådan ser Løkkes køreplan ud efter det danske nej

Det danske nej til at omdanne EU-retsforbeholdet til en tilvalgsordning giver travlhed på Christiansborg og i regeringen, hvor man allerede fredag indleder arbejdet med at få en aftale på plads om Danmarks deltagelse i Europol.

Se her, hvad der konkret kommer til at ske:

* Fredag: Justitsminister Søren Pind (V) orienterer i Bruxelles justitsministrene fra de andre EU-lande om resultatet af folkeafstemningen.

* Resten af regeringens ministre mødes fredag for at tage fat på forhandlingerne om en løsning for fortsat dansk deltagelse i Europol efter det danske nej.

* Mandag: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har indkaldt partierne til forhandlinger om en løsning efter EU-nej. Partierne bliver indkaldt enkeltvis for at give deres bud på en løsning.

Statsministeren mødes først med nej-partierne. Møderne bliver formentligt afholdt på Marienborg og kan også strække sig til tirsdag.

* Tirsdag: Lars Løkke Rasmussen har indkaldt alle EU-landenes ambassadører i København til møde tirsdag klokken 14 i næste uge.

* På næste fredag rejser Lars Løkke Rasmussen til Bruxelles for at mødes med EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, og EU-præsident Donald Tusk.

Kilder: Statsministeriet, Ritzau

/ritzau/

Dagens Gossip