FAKTA: Sådan skal flere komme ud af et stofmisbrug

Der er for få, som har held med at droppe stofferne, efter en misbrugsbehandling. Derfor offentliggør social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) nye nationale retningslinjer i et forsøg på at gøre behandlingen mere effektfuld.

Socialstyrelsen har samlet anbefalingerne i otte anbefalinger.

* 1. Borgere, der ønsker behandling for et stofmisbrug, skal screenes og udredes for sociale, psykiske og fysiske problemstillinger.

* 2. En behandlingsplan skal omfatte en beskrivelse af borgerens ressourcer og funktionsnedsættelser, ud over den lovpligtige beskrivelse af indsatser og ydelser.

* 3. Det anbefales, at indsatser og ydelser i den sociale stofmisbrugsbehandling baserer sig på den aktuelt bedste viden.

* 4. Det anbefales, at borgere inddrages i en proces præget af tryghed og tydelighed, så det er klart for borgeren, hvornår og hvordan beslutninger træffes.

* 5. Der skal er i den sociale stofmisbrugsbehandling arbejdes med at reducere barrierer, der kan forhindre, at behandlingen lykkes. Det kan eksempelvis være hjemløshed eller psykisk lidelse.

* 6. Stofmisbrugsbehandling skal være let tilgængelig og opleves rummelig af borgere, der søger behandling.

* 7. Det anbefales, at den løbende og systematiske dokumentation af aktiviteter og resultater sker med fagligt anerkendte metoder og fokuserer på den forandring, der sker for borgeren.

* 8. Gruppen af behandlere i et behandlingstilbud skal være tværfagligt sammensat med sociale, psykologiske og sundhedsfaglige uddannelser og kompetencer suppleret med relevant efteruddannelse og med adgang til løbende supervision.

Kilde: Socialstyrelsen

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip