FAKTA: Sådan spilles den nye Superliga

Når Superligaen atter ruller fredag aften er det med store ændringer i forhold til de seneste 20 år.

I stedet for de hidtidige 12 hold består ligaen af 14 hold, hvilket betyder, at der er en ekstra kamp i hver spillerunde.

Klokken 18 åbner Viborg mod FC Nordsjælland grundspillet, der fortsætter frem til marts næste år. Herefter opsplittes ligaen i et mesterskabsspil med de seks bedste hold og to gruppespil, der afsluttes med en række playoff-dueller, der blandt andet afgør, hvem der rykker ud.

Se her, hvordan den nye Superligaen bliver afviklet:

* Grundspil: 14 hold møder hinanden hjemme og ude over 26 spillerunder. De seks bedste hold går videre til mesterskabsspillet. De otte nederste fortsætter i gruppespillet.

* Mesterskabsspillet: De seks bedste hold tager point og målscore med over fra grundspillet. Holdene møder hinanden ude og hjemme over ti spillerunder. Vinderen er dansk mester.

* Gruppespil: De otte nederste hold fra grundspillet fordeles i to puljer af fire hold. Nummer 7, 10, 11 og 14 i den ene pulje og nummer 8, 9, 12 og 13 i den anden pulje. Point og målscore føres med over fra grundspillet. Holdene møder hinanden ude og hjemme over seks spillerunder.

* Europa Playoff: De to bedste hold fra hver gruppe skal møde hinanden i to playoff-dueller ude og hjemme. Herefter møder de to vindere hinanden og de to tabere hinanden, og dermed findes ligaens nummer 7, 8, 9 og 10. Som en bonus får nummer 7 én playoffkamp om Europa League-kvalifikation mod det bedste hold fra mesterskabsslutspillet, som ikke har sikret sig en europæisk plads.

* Superliga Playoff: De fire dårligste hold fra gruppespillet spiller om nedrykning. De to treere mødes ude og hjemme i en duel om ligaens 11.- og 12.-plads. De to firere spiller om 13.- og 14.-pladsen. Nummer 14 rykker direkte ud af Superligaen. Nummer 12 og 13 møder nummer 2 og 3 fra 1. division i to playoff-dueller ude og hjemme.

/ritzau/

Dagens Gossip