FAKTA: Sådan trådte SF ud af regeringen

* 28. januar, dagen før Folketinget skal stemme om salget af Dong-aktier, indkalder SF til ekstraordinært møde mellem landsledelsen og folketingsgruppen i DGI-byen i København.

* Landsledelsen spiller en afgørende rolle i SF og bliver set som baglandets mulighed for at få indflydelse. På mødet går et snævert flertal i landsledelsen med til at stemme for salget. Alligevel nægter en del af folketingsgruppen at bakke op.

* Peter Westermann, den ene af SF's to næstformænd, træder af samme aften, mens politisk ordfører og finansordfører Lisbeth Bech Poulsen forlader sine poster, fordi hun ønsker et nej til Dong-salget.

* Om natten indstiller SF's fungerende gruppeformand, Karina Lorentzen Dehnhardt, sit hverv. Sundhedsordfører Özlem Cekic meddeler dagen efter, at hun boykotter afstemningen.

* Folketingsmedlem Trine Pertou Mach skriver på Facebook, at hun er dybt skuffet, og også folketingsmedlem Karsten Hønge kritiserer salget.

* Torsdag formiddag - dagen efter det dramatiske møde mellem landsledelsen og folketingsgruppen - er der dog ikke nogen SF'ere, der gør alvor af truslerne om at stemme imod partilinjen, da der skal stemmes i folketingssalen.

* Efter afstemningen indkalder formanden, Annette Vilhelmsen, til et pressemøde, hvor hun meddeler, at hun trækker sig fra formandsposten, og at SF træder ud af regeringen.

/ritzau/

Dagens Gossip