Det er Michelin-inspektørerne, som beslutter, hvilke restauranter som fortjener de prestigefylde Michelin-stjerner. De uddeles efter særlige kriterier.
* Ifølge Michelin får maden - og kun maden - karakterer ved hjælp af stjerner.
* Vurdering af service, atmosfære og øvrige indtryk belønnes med korslagt bestik (1-5 bestik).
* Tre stjerner i Guide Michelin betyder, at en restaurant er "værd at rejse efter".
* To stjerner betyder, at restauranten er "en omvej værd".
* En stjerne betyder, at det er en "rigtig god restaurant i sin kategori".
* Stjernerne uddeles kun på basis af den mad, som serveres. Fem kriterier vejleder inspektørerne i deres bedømmelse:
1. Kvaliteten på råvarerne
2. "Håndværket" - det vil sige smagen og tilberedningen
3. "Personligheden" - det vil sige, hvor godt det er lykkedes for kokken at finde sit eget udtryk
4. Noget for pengene
5. Kvalitet over tid - det skal være en lige fantastisk oplevelse, uanset hvornår man besøger restauranten.
Kilder: Michelin
/ritzau/