FAKTA: Sådan uddeler Michelin de eftertragtede stjerner

Det er Michelin-inspektørerne, som beslutter, hvilke restauranter som fortjener de prestigefylde Michelin-stjerner. De uddeles efter særlige kriterier.

* Ifølge Michelin får maden - og kun maden - karakterer ved hjælp af stjerner.

* Vurdering af service, atmosfære og øvrige indtryk belønnes med korslagt bestik (1-5 bestik).

* Tre stjerner i Guide Michelin betyder, at en restaurant er "værd at rejse efter".

* To stjerner betyder, at restauranten er "en omvej værd".

* En stjerne betyder, at det er en "rigtig god restaurant i sin kategori".

* Stjernerne uddeles kun på basis af den mad, som serveres. Fem kriterier vejleder inspektørerne i deres bedømmelse:

1. Kvaliteten på råvarerne

2. "Håndværket" - det vil sige smagen og tilberedningen

3. "Personligheden" - det vil sige, hvor godt det er lykkedes for kokken at finde sit eget udtryk

4. Noget for pengene

5. Kvalitet over tid - det skal være en lige fantastisk oplevelse, uanset hvornår man besøger restauranten.

Kilder: Michelin

/ritzau/

Dagens Gossip

Dagens TV