FAKTA: Sådan undgår du brand på campingpladsen

2000 campister blev mandag morgen evakueret, da en campingplads i det nordlige Italien pludselig stod i flammer.

Ifølge flere mediers oplysninger er en dansk mand mistænkt for at have forårsaget ulykken. Tilsyneladende har et tændt stearinlys antændt nogle gasflasker.

Stefan Rosendal, der er teknisk rådgiver ved Dansk Campingunion (DCU), kommer her med en række råd til campister, der gerne vil undgå, at ferien går op i flammer.

* Sørg for, at dine el- og gasinstallationer er i orden inden afrejse. Alle campingvogne er godkendt, når man køber ved forhandler, men campister rådes til at kontrollere installationer hvert andet år.

* Undlad at installere nye el- og gasinstallationer på egen hånd. Alle nye installationer skal udføres af autoriseret fagmand.

* Orienter dig ved ankomsten til campingpladsen. Der kan være lokale bestemmelser. Eksempelvis forbud mod kulgrill og åben ild i særligt tørre områder. Information findes altid i receptionen.

* Levende lys kan være farligt, så erstat eventuelt de levende lys med de særlige LED-lys, der er udviklet netop til campister.

* Selv om der ikke er krav om, at campister skal have deres eget brandslukningsudstyr, bør man have både pulverslukker og et brandtæppe i campingvognen. Brandtæppet kan klare de fleste opgaver og sikre mod, at campingvognen bliver totalskadet.

* Sørg for, at nøglen til støttebenene altid er ved hånden. I tilfælde af brand på campingpladsen er det vigtigt at have muligheden for at komme væk i en fart.

* Adskil ild og gasflaske. Gasflasker skal stå i et rum for sig selv, og hvis du skal bruge gas uden for campingvognen, opfordrer DCU til, at man får installeret et udvendigt gasudtag.

* På den måde kan man koble gasslangen til på ydersiden af vognen, således flasken ikke kommer i nærheden af varmen.

Kilder: Stefan Rosendal, teknisk rådgiver ved Dansk Campingunion.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip