FAKTA: Sådan vil Venstre justere lønkrav til udlændinge

Sidste år præsenterede Venstre udlændingeudspillet "Danmark - For dem der kan og vil".

Blandt budskaberne i udspillet var et forslag om at sænke grænsen for, hvor høj løn en udlænding fra udvalgte lande skal have, før vedkommende kan opnå opholdstilladelse i Danmark. For de øvrige lande skal beløbsgrænsen sættes en smule op.

I løbet af den igangværende valgkamp har Lars Løkke Rasmussen (V) og Helle Thorning-Schmidt (S) diskuteret forslaget, der kritiseres af Helle Thorning-Schmidt for at åbne for 600 millioner verdensborgere.

Som det ser ud i dag, kan en udlænding få opholdstilladelse i Danmark, hvis vedkommende tilbydes en jobkontrakt med en årlig løn på 375.000 kroner eller mere.

Her er et overblik over, hvordan Venstre vil justere beløbsgrænserne:

* Venstre vil sænke beløbsgrænsen til 215.000 kroner for en række udvalgte lande.

Landene er udvalgt efter kriterier, der bygger på en kombination af FN’s Human Development Index og listen over visumfrie lande.

Det drejer sig om lande, der ifølge Venstre har en økonomisk, kulturel og social udvikling, der minder om Danmarks, og hvor det formodes, at de pågældende relativt let og hurtigt kan integreres i landet.

Landene er: Andorra, Argentina, Australien, Brunei Darussalam, Canada, Chile, Israel, Japan, New Zealand, Singapore, Sydkorea og USA.

Borgere fra visse lande, herunder nordiske og EU-borgere, vil i kraft af allerede eksisterende regler fortsat have lempelig adgang til det danske arbejdsmarked.

De, der kommer til Danmark, skal arbejde efter sædvanlige løn- og ansættelsesvilkår.

* Venstre vil hæve beløbsgrænsen til 400.000 kroner for øvrige lande.

For de lande, der ikke falder ind under den ovenstående kategori, skal beløbsgrænsen hæves til 400.000 kroner. Det sker ifølge Venstre for at følge med inflationen, da beløbet på 375.000 kroner ikke er blevet hævet siden 2008.

Kilder: Venstre.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip