FAKTA: Said Mansours kriminelle løbebane

Den 56-årige, marokkanskfødte Said Mansour har som den første fået frataget sit statsborgerskab som led i en straffesag. I sagen er han dømt for at opildne til terror. Han har været dansk statsborger siden 1988.

Det er langtfra første gang, at Mansour er del af en straffesag.

Her er de tidligere Mansour-sager:

* 1995: Mansour er under mistanke for at planlægge terror mod FN-topmødet i København. Han bliver anholdt, men alle sigtelser droppes

* 2002 Østre Landsret idømmer Mansour tre måneders ubetinget fængsel for blufærdighedskrænkelse og ulovlig tvang begået mod en 12-årig pige. Han tvang pigen med sig fra en legeplads, kyssede hende og befølte hendes bryster.

* 2003: Mansour observeres på en færge til Oslo og anholdes ved sin hjemrejse. Han løslades efter en ransagning af sit hjem.

* 2004: Mansour idømmes tre måneders ubetinget fængsel for våbenbesiddelse og hæleri. PET ransager igen Mansours hjem og konfiskerer et større parti videofilm, taler og sange, der opfordrer til hellig krig.

* 2005: Politiet ransager atter Mansours hjem og konfiskerer mere materiale med taler af al-Qaeda-lederne Abu Musab al-Zarqawi og Abu Qatada. Politiet finder over 3000 cd-romskiver, hvoraf en tredjedel er med yderliggående islamistisk indhold. Mansour anholdes, sigtes og varetægtsfængsles for at opfordre til terror.

* 2007: Mansour idømmes tre år og seks måneders fængsel ved Københavns Byret. Mens han sidder i fængslet og venter på dommen, har han telefonisk og skriftlig kontakt til de fire terrortiltalte i Glostrup-sagen.

* 2009: Mansour løslades.

* 2014: Sam Mansour idømmes i Retten på Frederiksberg fire års fængsel for opfordring til terrorisme og hellig krig. Retten lader Mansour beholde dansk statsborgerskab.

* 2015: Østre Landsret stadfæster byretsdommen, hvad skyld og straf angår. Men landsretten strammer skruen og taget statsborgerskabet fra Mansour og udviser ham af landet for bestandig. Mansour får tilladelse til at indbringe spørgsmål om statsborgerskab og udvisning for Højesteret.

* 2016: Højesteret stadfæster landsretsdommen. Mansour er ikke længere dansk statsborger, og han skal udvises af Danmark for altid.

Kilde: Wikipedia og Ritzau.

/ritzau/

Dagens Gossip